Alimentul de POST de care Vlad Ciurea se ferește. „De 10 ani nu am mai mâncat”
Creștinii ortodocși au intrat în Postul Paștelui, iar profesorul Vlad Ciurea dezvăluie care este alimentul de post de care se ferește. „De 10 ani nu am mai mâncat”, spune renumitul medic neurochirurg, care atrage atenția asupra necesității de a avea un meniu cât mai echilibrat.
Pentru mulți oameni, trecerea de la o dietă cu lactate și carne la ua fără poate reprezenta o provocare. Din obișnuință, mulți aleg să consume alimente bogate în carbohidrați și grăsimi, care pe termen lung pot avea efecte negative asupra sănătății.
Vlad Ciurea: „Nu favorizează activitatea cerebrală”
Reputatul medic a vorbit la Antena 3 despre alimentația corespunzătoare în Postul Paștelui, iar printre altele a arătat care este alimentul pe care l-a eliminat complet din dieta sa.
Cartofii prăjiți sunt nocivi, dacă îi consumăm cu regularitate, iar prof. Ciurea dezvăluie că de un deceniu nu mai mănâncă acest aliment.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală” – Vlad Ciurea
Cu toate că reprezintă o sursă de carbohidrați accesibilă, cartofii nu reprezintă alegerea cea mai indicată pentru o dietă echilibrată. Iar când sunt prăjiți în ulei, devin chiar periculoși pentru sănătate.
Cartofii care au multe beneficii
În schimb, din această familie este o categorie care oferă beneficii sănătății. Este vorba de cartofii mov, care sunt o opțiune de luat în calcul. Ajută la menținerea unui nivel normal al glicemiei și a tensiunii arteriale și, de asemenea, pot ajuta la protejarea împotriva cancerului.
Cartofii mov pot avea un efect mai redus datorită concentrației ridicate de compuși vegetali polifenolici la Indicele glicemic (IG). Au mai mulți antioxidanți decât cartofii albi sau galbeni, datorită conținutului lor ridicat de antocianine, fiind vorba de aceiași antioxidanți care se găsesc în afine și mure.
Antocianinele pot asigura o îmbunătățire a vederii și o reducere a riscului de boli de inimă, cancer și diabet.
CITEȘTE ȘI:
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
Alimentul pe care trebuie să îl consumăm seara, la cină, potrivit doctorului Vlad CIUREA