DOCUMENTE EXCLUSIVE. Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu cu o sumă-record în scandalul gunoaielor din Sectorul 1! Decizia arată că ROMPREST a respectat întocmai legislația!

Publicat: 23 12. 2020, 19:20
Actualizat: 23 12. 2020, 22:44

Garda Națională de Mediu s-a pronunțat în legătură cu gunoaiele din Sectorul 1 și a sancționat Primăria lui Clotilde Armand pentru nerespectarea obligațiilor legale ce îi revin cu privire la curățenia urbei. De altfel, Garda a apreciat că Romprest respectă legislația în vigoare referitoare la deșeuri și salubrizare.

„Autoritatea Administrației Publice Locale Sector 1 a fost sancționată de GNM-CMB întrucât nu a respectat dispozițiile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului precizate la art. 90, lit. f întrucât nu a asigurat „prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, măsurilor de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice”, se arată în nota de constatare încheiată în 22 decembrie și definitivată în 23 decembrie, la sediul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Municipiului București.

Romprest respectă legislația referitoare la deșeuri și salubrizare

Reporterii GÂNDUL.RO au aflat ÎN PREMIERĂ că amenda este una record, în valoare de 160.000 de lei. „Compania Romprest Service SA respectă prevederile legislației privind protecția mediului în vigoare, condițiile impuse pentru desfășurarea activității precizate în actele de reglementare deținute și măsurile dispuse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu în conținutul actelor de control încheiate anterior”, se mai arată în decizie.

Echipa de comisari GNM-CMB a constatat existența unor masive depozitări necontrolate de deșeuri și pe terenuri care, conform informațiilor comunicate în scris de Poliția Locală Sector 1, aparțin UAT Municipiul București, respectivele imobile nefiind deci în administrarea Autorității Administrației Publice Locale Sector 1.

Aspectele constatate și menționate anterior sunt reliefate și de imaginile foto captate pe amplasament de echipa de comisari (…), acestea fiind însușite sub semnătură de toate persoanele în activitatea de inspecție și control. Din conținutul Notei de Constatare nr. 599/16.12.2020 rezultă că nu s-a putut evidenția dpdv a protecției mediului stadiul reglementării activității ADP 1.

CITIȚI AICI DESPRE CRITICILE CETĂȚENILOR LA ADRESA LUI CLOTILDE ARMAND!

În această situație, toți participanții la respectivul control au agreat ca GNM-CMB să solicite APM București toate informațiile necesare aprecierii legalității desfășurării activității ADP 1, inclusiv sub aspectul posibilitatii depozitĂrii deseurilor colectate de pe alte amplasamente la sediul ADP 1 situat in Bucuresti, Sector 1, Str. Odai, Nr. 3-5 atat in vederea cunoasterii stadiului real al reglementarii activitatii ADP 1 cat si pentru a putea dispune masuri concrete si/sau aplica sanctiuni contraventionale conform prevederilor legale”, potrivit surselor noastre.

Întinsă pe 5 pagini, nota de constatare a Gărzii Naționale de Mediu arată negru pe alb faptul că firma de salubrizare Romprest s-a achitat de obligațiile contractuale, iar primarița Clotilde Armand este vinovată de faptul că gunoaiele au invadat Sectorul 1

Ce spunea Iancu Toader, avocat Romprest, despre primarul Clotilde Armand și situația gunoaielor din Sectorul 1

„Situația este din punctul meu de vedere un exercițiu de imagine pe care îl face doamna Clotilde pe seama cetățenilor Municipiului București (CITIȚI AICI DESPRE PROTESTELE LOCUITORILOR DIN SECTORUL 1!). Eu sunt în continuare surprins de nonșalanța – de fapt, m-am obișnuit – și-a mințit propriul Consiliu. Minte cu aceeași dezinvoltură cetățenii Sectorului 1, București. Fiecare afirmație pe care a făcut-o doamna Clotilde este – și nu mă feresc de cuvinte – o minciună sfruntată.

Putem demonstra tehnic, cu documente, oricând, faptul că fiecare din aceste afirmații sunt doar acte dezinformare. Mă întreb, sincer, campania s-a terminat, cui îi folosește această campanie, când de fapt este în detrimentul cetățenilor Sectorului 1. Realitatea este cu totul alta. Faptul că doamna Clotilde vrea să angajeze, să formuleze plângeri… cred că ar trebui să se gândească la faptul că ele deja au fost de către companie inițiate, sunt deja hotărâri judecătorești care au dat dreptate companiei, sunt titluri executorii.

Compania nu acționează și nu face decât să aplice în mod legal contractul, să respecte hotărâri judecătorești și acum a venit, din proprie inițiativă, gândindu-se la cetățenii Sectorului 1, la sărbătorile Crăciunului, să facă acest gest de a ridica, cu niște costuri uriașe, în aproximativ câteva zile, cu costuri de aproape 100.000 de euro, 60 de mașini, sute de oameni, acele deșeuri ilegale”, a declarat Iancu Toader, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician”.