Campioana restanțelor | Clotilde Armand, picată la EXAMEN de profesorul Dan Podaru: „A atras ZERO fonduri europene!”

Campioana restanțelor | Clotilde Armand, picată la EXAMEN de profesorul Dan Podaru: „A atras ZERO fonduri europene!”

Aflată în fruntea Primăriei Sectorului 1 de aproape 4 ani, Clotilde Armand este acuzată că nu a făcut nimic, la nivel administrativ, pentru cetățenii din sector și, mai mult, că îi manipulează și îi dezinformează. Cel care a lansat aceste acuzații este Dan Podaru – consilier local PNL Sector 1, acesta reacționând după afirmațiile pe care Clotilde Armand le-a făcut în timpul unei emisiuni de la Digi 24.

Această apariție televizată a lui Clotilde Armand a stârnit controverse – detalii suplimentare AICI -, iar consilierul local PNL-S1 Dan Podaru este de părere că edilul se află deja în „campanie electorală la TV” și prezintă situația din sector numai din unghiul care îi convine.

Dan Podaru îi transmite lui Clotilde Armand că are „restanțe” și că nu face altceva decât să dezinformeze opinia publică prin intervențiile sale în care demonstrează un subiectivism ieșit din comun.

„Primarul Clotilde Armand a atras zero fonduri europene!”

În exclusivitate pentru Gândul, Dan Podaru a specificat că este vorba despre o „realitate factuală” care demonstrează, pără echivoc, că primarul Clotilde Armand a reușit o contraperformanță din momentul în care a preluat fotoliul de edil al Sectorului 1.

Sunt „lipsuri” imense la mai multe capitole, atrage atenția consilierul local PNL-S1, iar excendentul bugetar înregistrat 3 ani la rând vorbește de la sine despre o administrație defectuoasă.

Realitatea factuală ne demonstrează ca primarul Clotilde Armand a atras zero fonduri europene! Din 41 proiecte, i-au fost respinse 40!

Pe de altă parte, în ceea ce privește activitatea de până acum a lui Clotilde Armand, se poate spune că a dezvoltat ZERO locuri noi de parcare, în ciuda faptului că doar consilierii PNL au depus 3 astfel de proiecte referitoare la construirea de noi parcări – enumăr doar proiectele referitoare la parcările din strada Cluj sau Burileanu, spre exemplu.

Dar Clotilde Armand nu a construit nici școli noi, grădinițe sau creșe, deci ZERO preocupare  pentru copii. Mai mult, nu a asfaltat străzile de pământ din sector, străzi care reprezintă, bineînțeles, o prioritate! Nu putem obliga unii cetățeni ai Sectorului 1 să traiască, în anul 2024, precum în Evul Mediu.

Nivelul de viață – vorbesc aici despre sănătate, siguranță, educație – al locuitorilor sectorului este, ar trebui să fie și pentru Clotilde Armand, princiala prioritate a unui primar. Numai că, 3 ani la rând, Primăria Sectorului 1 a generat… excedent bugetar:

  • 2021 – 430 milioane lei;
  • 2022 – 740 milioane lei;
  • Acum – 1.08 miliarde lei.

Asta demonstrează că primarul Clotilde Armand nu a avut si nu finalizat proiecte de investiții. Sunt situații reale, alarmante, care se bazează pe cifre și documente”, a avertizat Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, în exclusivitate pentru Gândul.

„Realitatea administrativă o contrazice”

De mai bine de 1 an și jumătate, Clotilde Armand a tratat cu „absența” ședințele de Consiliu Local, dezvăluie Dan Podaru, și – pentru a avea și „circumstanțe agravante” – nu a publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 1 proiectele votate de consilierii locali PNL, cu toate că avea această obligație.

Primarul absent se află în campanie electorală la TV! În emisiunea de aseară (n.recd. – 23 ianuarie 2024), de la Digi24, Clotilde Armand a calomniat, dezinformat și a manipulat opinia publică.  Realitatea este că primarul nu a mai participat la ședințele Consiliului Local de mai bine de un an și jumătate. Aceasta este o realitate ce poate fi probată prin vizionarea înregistrărilor ședințelor Consiliului Local.

Consilierii Locali i-au votat primarului, în cei peste 3 ani de mandat, peste 650 de proiecte, o mare parte din aceste proiecte aflându-se încă nefinalizate în sertarele primarului. Și această realitate poate fi verificată prin proiectele votate pe care Clotilde Armand avea obligația să le prezinte pe site-ul primăriei.

Primarul a vorbit despre proiectul de regenerare urbană, ce include și Hotelul Dunărea (cunoscut și ca blocul Sora) de la Gara de Nord. Realitatea din teren, ce poate fi probată prin acte și înscrisuri, este că acest imobil nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, ci în proprietatea unei firme private, iar Primăria Capitalei a abrogat hotărârea Consiliului General al Municipiului București, cu numărul 280/30.05.2019, prin care se declanșa procedura de expropriere a acestui imobil, în data de 29.06.2022, prin hotărârea cu numărul 348.

În consecință, primarul Clotilde Armand dezinformează cetățenii Sectorului 1, neputând să realizeze, de fapt, nici acest proiect, nici multe altele, în care realitatea administrativă o contrazice”, a notat Dan Podaru pe pagina sa de Facebook.

„Să ne explice doamna primar de ce toate străzile de pământ din Sectorul 1 nu au fost o prioritate în mandatul său”

Dan Podaru o somează pe Clotilde Armand să dea dovadă de transparență și să prezinte „situațiile și proiectele în care Consilierii Locali PNL au votat având vreun interes propriu”, în caz contrar plasându-se în „universul calomniei și al denigrării”.

O somez public pe Clotilde Armand să prezinte transparent, cu documente, situațiile și proiectele în care Consilierii Locali PNL au votat având vreun interes propriu, personal, în derularea acestora. Altfel, afirmația Primarului rămâne doar în universul calomniei și al denigrării consilierilor.

Să ne explice doamna primar de ce toate străzile de pământ din Sectorul 1 (străzi ce reprezintă o prioritate reală pentru dezvoltarea infrastructurii sectorului) nu au fost o prioritate în mandatul său până în acest moment și nu s-au regăsit în proiectele propuse Consiliului Local.

Pentru o corectă informare, trebuie precizat că în cei 3 ani și jumătate, consilierii Locali PNL au realizat proiecte ce vizau tocmai asfaltarea acestor străzi, proiecte ce au fost blocate în sertarele primarului.

Această situație, a blocării proiectelor PNL, a făcut, de altfel și subiectul unei ample anchete realizate de Prefectul Capitalei și a fost prezentată în mass-media anul trecut. Povestea servită de Clotilde Armand referitoare la absența cadastrării anumitor străzi nu ține, pentru că în 3 ani și jumătate, edilul putea realiza această cadastrare, pornind de la străzile de pământ. Nu a făcut-o”, continuă Dan Podaru.

„Primarul Clotilde Armand a prezentat într-o lumină tendențioasă și importanța CET Grivița”

La nivelul anului 2023, mai dezvăluie consilierul local PNL-S1, Clotilde Armand a blocat peste 155 de proiecte propuse, iar minimalizarea unor subiecte de interes public – a se vedea cazul CET Grivița – nu demonstrează decât lipsa de empatie a primarului Clotilde Armand față de cetățenii din Sector.

Proiectele propuse și blocate sunt în număr de peste 155 doar la nivelul anului trecut. În acest an, avem cu siguranță, peste 200 de proiecte ale consilierilor locali blocate de primar.

În sarabanda declarațiilor din emisiune, Primarul Clotilde Armand a prezentat într-o lumină tendențioasă și importanța CET Grivița, subfinanțat, în acest moment, prin deciziile primarului, CET care deservește nu mai puțin de 25.000 de apartamente din Sectorul 1.

Diminuarea importanței și transformarea acestui subiect într-un mijloc de contra-campanie politică demonstrează lipsa de empatie și interes al primarului față de cetățenii Sectorului 1, aceștia fiind ținuți în frig de 3 ani de zile prin deciziile iresponsabile ale actualului primar”, a mai avertizat consilierul local PNL-S1 Dan Podaru.


Citește și:

EXCLUSIV | Nicușor Dan PIERDE al treilea proces din serialul juridic „Anulare autorizații de construire Sector 2”. Avocat: „Există consecințe grave”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, nou „examen” în fața ANI. Trebuie să explice dispoziția privind mărirea propriului salariu cu 50% (DOCUMENTE)

EXCLUSIV | ISU, sesizat în legătură cu o „anomalie” PERICULOASĂ la primăria lui Nicușor Dan: „Conform legii, sediul PMB ar trebui închis!”

VIDEO | Scandalul bazinelor de înot din Sectorul 1. Clotilde Armand IROSEȘTE milioane de euro din banii statului: „Nu-mi dați mie lecții!”

EXCLUSIV | Dispari în 60 de secunde, varianta Nicușor Dan: „În ședință, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, minim 143.000 € DEGEABA!”

Urbanist, după ce Nicușor Dan s-a LĂUDAT că a mai modernizat 600 m rețea termoficare: „Inutil, nesustenabil, sistemul trebuie regândit în întregime”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?