Chef Orlando Zaharia spune ce să comanzi la restaurant pentru a nu greși. „Nu aș putea să trăiesc nicio zi fără carne”

Publicat: 02 03. 2025, 15:00

Ultima ediție a podcastului „Altceva”, difuzată sâmbătă seară, 1 martie, pe canalul oficial de Youtube, l-a avut invitat pe chef Orlando Zaharia, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, cu o carieră impresionantă în gastronomie.

Celebrul chef și-a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară la podcast „Altceva cu Adrian Artene”, reieșind un episod absolut „delicios” în care și „Altceva” decât mâncarea ne-a captat atenția.

Adrian Artene: „Povestea lui chef Orlando este fascinantă”

„Povestea lui chef Orlando Zaharia este fascinantă. Este o combinație de puternică ambiție și dragoste pentru meserie. Drumul lui nu a fost un desert, presărat cu lapte și miere, ci, mai degrabă un fel principal aromatizat și intens condimentat cu sare și piper, însă tocmai acesta a fost farmecul care i-a dat savoarea de care se bucură astăzi”, a precizat Adrian Artene.

Desigur că și pentru pasionații de gătit a existat ceva interesant, chef Orlando dezvăluind trucurile care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă, precum și ce ar trebui să comanzi la restaurant pentru a nu da greș.

De asemenea, fiindcă tot se apropie Postul Paștelui, românii au aflat din podcastul „Altceva cu Adrian Artene” rețete delicioase recomandate de unul dintre cei mai buni chefi bucătari din lume. La fel, cei pasionați au aflat  secretul fripturii de miel, felul principal pentru masa de Paște.

Chef Orlando: „Îmi place foarte mult să experimentez lucruri”

Printre alte subiecte atinse, chef Orlando a dezvăluit și ce alege face el când merge „la un restaurant pe care nu-l știu”. Așadar, iată ce pot comanda românii pentru a nu greși ori de câte ori merg pentru prima dată într-un local.

„De obicei, când nu știu restaurantul, comand ceva care să fie la grătar… legume la grătat, totul să fie la grătar și cât se poate de fresh. Spun că vreau carne la grătar, să fie medium, fiindcă așa îmi place mie, nu vreau sos, nu vreau altceva.

Dacă mă duc și mai mult pe zona de «safe», îmi place foarte mult să experimentez lucruri pe care îmi place mie să le fac. Dacă îmi place să fac pizza, oriunde mă duc eu trebuie să comand o pizza. Uite, eu sunt fan «steak-uri», mi-am dedicat ultimii ani din viață în zona asta, de carne, să înțeleg tot, de la ce mănâncă până la temperatură, cum se gătește, absolut tot; «steak-ul» este baza la mine. Și nu aș putea să trăiesc nicio zi fără carne!”, a declarat chef Orlando Zaharia.

ABONAȚI-VĂ la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, porniți notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, aveți ocazia să descoperiți în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care vă antrenează mintea și vă hrănește sufletului.

CITEȘTE ȘI:

„Doamna era mai atentă la detalii”. Chef Orlando Zaharia, dezvăluiri din perioada când a gătit pentru președintele BĂSESCU

Chef Orlando Zaharia de la „Chefi la cuțite”, secrete și povești spuse la „Altceva cu Adrian Artene”