Chef Orlando Zaharia a fost invitatul lui Adrian Artene din ultima ediție a podcastului „Altceva”, difuzată sâmbătă seară, 1 martie, pe canalul oficial de Youtube. Având în spatele său o carieră cu adevărat impresionantă în gastronomie, Chef Orlando se poate lăuda și cu o poveste de viață fascinantă.
În dialogul său cu jurnalistul Adrian Artene, celebrul bucătar și-a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară.
A ieșit un episod absolut „delicios” în care și „Altceva” decât mâncarea ne-a captat atenția.
„Povestea lui Chef Orlando Zaharia este fascinantă. Este o combinație de puternică ambiție și dragoste pentru meserie. Drumul lui nu a fost un desert, presărat cu lapte și miere, ci, mai degrabă un fel principal aromatizat și intens condimentat cu sare și piper, însă tocmai acesta a fost farmecul care i-a dat savoarea de care se bucură astăzi”, a precizat Adrian Artene.
Desigur că și pentru pasionații de gătit a existat ceva interesant, chef Orlando dezvăluind trucurile care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă, precum și ce ar trebui să comanzi la restaurant pentru a nu da greș.
De asemenea, fiindcă tot se apropie Postul Paștelui, românii au aflat din podcastul „Altceva cu Adrian Artene” rețete delicioase recomandate de unul dintre cei mai buni chefi bucătari din lume. La fel, cei pasionați au aflat secretul fripturii de miel, felul principal pentru masa de Paște.
„Ai ajuns să gătești și pentru șefi de stat, pentru președintele Traian Băsescu, la Administrația Prezidențială”, a deschis o temă de discuție Adrian Artene, care a vrut să afle dacă fostul lider de la Cotroceni era un …mofturos când venea vorba de mâncare.
„Doamna (n.r. – Maria Băsescu), domnul, nu”, a răspuns, zâmbind, chef Orlando. Mai departe, el a explicat că soția președintelui Băsescu nu avea reproșuri cu privire la preparatele care erau servite, ci era „mult mai atentă. Doamna era mai atentă la detalii”.
„În fine, cred că asta am și moștenit. Primul meu chef bucătar a gătit și el pentru… a gătit și pentru președintele Rusiei! A fost o conjunctură datorită restaurantului pe care îl conduceam, unde erau tot felul de mese la nivel înalt. Așa am ajuns să gătesc pentru președinția României… și nu o dată, am gătit ani de zile!” – chef Orlando Zaharia
Cum era Traian Băsescu, dincolo de eticheta de președinte? „Domnul era foarte «chill», foarte calm, mânca orice, vorbea cu oricine. Mie mi-a plăcut personalitatea lui”.
În încheiere, chef Orlando a ținut să lămurească un aspect extrem de important: „Eu nu eram bucătarul personal al președintelui. Eu, împreună cu echipa mea, găteam pentru mesele oficiale pe care le avea președinția României. Ca să fii bucătar personal, în primul rând trebuie să fii ofițer; niciodată un bucătar de președinte nu este doar bucătar, este un ofițer!”.
ABONAȚI-VĂ la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, porniți notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, aveți ocazia să descoperiți în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care vă antrenează mintea și vă hrănește sufletului.
CITEȘTE ȘI:
Chef Orlando Zaharia de la „Chefi la cuțite”, secrete și povești spuse la „Altceva cu Adrian Artene”