Criminalul de la Oneşti a fost transferat la Spitalul Judeţean Bacău

Publicat: 03 03. 2021, 20:09
Actualizat: 03 03. 2021, 23:07
Redactor:
Alisa Ioana
Criminalul de la Oneşti

Criminalul de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Directorul medical al SJU, Adina Lupu, a declarat că starea lui de sănătate s-a deteriorat și i s-a efectutat un computer tomograf la cap, torace şi abdomen, precum şi analize de sânge.

În jurul orei 17.00 a fost transferat de la Spitalul Municipal Oneşti un bărbat de 65 de ani implicat în incidentul cu victime de la Oneşti. Întrucât starea pacientul s-a deteriorat, a început să facă febră, s-a decis trimiterea acestuia în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru efectuarea unui Computer Tomograf şi internarea într-un spital de ragn superior. A fost internat în secţia de Anstezie Terapier Intensivă prin intermediul secţiei de chirurgie”, precizează Adina Lupu, directorul medical al SJU Bacău.

Ea precizează că, la internare, pacientul este conştient, cooperant, respiră spontan şi este echilibrat hemodinamic.

„S-a efectuat Computer Tomograf cap, torace, abdomen şi se aşteaptă rezultatul analizelor de sânge efectuate pentru stabilirea unei conduite terapeutice ulterioare”, conchide directorul medical al SJU Bacău.

Directorul medical al Spitalului municipal Oneşti, dr. Ana Maria Băncescu, spunea, miercuri dimineață, că Gheorghe Moroşan este stabil, dar există posibilitatea de a apărea complicaţii post-operatorii.

„Pacientul, momentan, este stabil, dar există posibilitatea de a apărea complicaţii post-operatorii. Vă daţi seama, au fost nouă orificii, au fost leziuni produse de aceste bile de cauciuc, care se pot infecta. Are nevoie de investigaţii suplimentare, are nevoie de un CT abdominal, el trebuie investigat în continuare şi susţinut post-operator. (…) Are leziuni superficiale, dar multe. După extragerea bilelor de cauciuc, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale”, spunea medicul Ana Maria Băncescu.

Tragedia din Oneşti

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns şi el la spital. El multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Soţia lui Gheorghe Moroşan, bărbatul care a ţinut ostatici şi apoi a omorât doi muncitori în Oneşti, a fost arestată pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse, Silviu Iștoan, unul dintre muncitori, ar fi fost depistat cu COVID-19, însă fratele acestuia a declarat că avusese coronavirus în urmă cu o lună. Ulterior s-a descoperit faptul că victima fusese infectată cu COVID-19 în perioada 8-28 februarie. Prin urmare, Silviu Iștoan va fi înhumat creștinește.