Te-ai întrebat vreodată de ce să adaugi o linguriță de oțet în apa în care fierbi orezul? Acest truc te-ar putea scăpa de o problemă atunci când prepari orezul.
Există o multitudine de trucuri care pot fi abordate în bucătărie, pentru a-ți ușura munca. Printre acestea se numără cele pentru curățarea suprafețelor sau a tacâmurilor și veselei, dar și cele destinate preparării mâncării. De data aceasta, vă arătăm o altă întrebuințare pe care o poate avea oțetul.
Vezi și: Cea mai bună REȚETĂ de orez cu lapte. Desertul copilăriei, cremos și ușor de preparat
Un truc util în bucătărie este legat de prepararea orezului. Dacă vrei ca preparatul să nu mai iasă lipicios, adaugă oțet în apa în care fierbi orezul. Orezul poate elimina amidon în exces, atunci când este fiert, iar pentru ca mâncarea să nu mai devină lipicioasă, poți adăuga o linguriță de oțet. Pe lângă acest aspect, oțetul mai aduce alte beneficii orezului. La fiecare cană de orez crud se adaugă o linguriță de oțet alb / de mere.
De exemplu, poate să îi ofere un gust echilibrat, subtil, intensificându-i savoarea. De asemenea, boabele de orez își vor păstra structura, chiar dacă amidonul va fi mai redus. Totodată, oțetul are proprietăți antibacteriene, iar adăugarea lui în orez poate să îl ajute să se altereze mai greu, arată ziarulromanesc.at.
De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar, de 1 Mai. Truc pentru un gust perfect
Cum să scapi de aburirea oglinzii din baie. Trucul simplu dezvăluit de un expert în curățenie
Ingredientul secret folosit de marii bucătari pentru chiftele fragede
Sursă foto: Shutterstock