Prima pagină » Actualitate » De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar, de 1 Mai. Truc pentru un gust perfect

De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar, de 1 Mai. Truc pentru un gust perfect

De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar, de 1 Mai. Truc pentru un gust perfect

Te-ai întrebat de ce ar fi util să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar? În circa 3 săptămâni, de 1 Mai, urmează o nouă minivacanță pentru români, iar unii dintre ei respectă o tradiție, an de an – o scurtă călătorie într-o zonă verde, pe litoral sau spre munte, unde micii, dar și alte cărnuri pot să sfârâie pe grătare. Totuși, există și câteva trucuri care ar putea fi luate în considerare, pentru ca preparatul să iasă gustos, suculent.

Prepararea micilor de 1 Mai este un întreg proces – de la alegerea cărnii, până la condimentarea perfectă a preparatului și, în cele din urmă, gătirea lor pe grătar. Micii care sfârâie pe grătarul cu cărbuni pot avea un gust autentic, însă există un truc pe care l-ai putea utiliza, atunci când îi gătești. De exemplu, te-ai întrebat de ce să pui sare pe jar, înainte ca micii să fie puși pe grătar?

De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar

Dacă pui sare pe jar, înainte să faci micii pe grătar, gustul cărnii ar putea fi intensificat. De asemenea, sarea pusă pe jar ar putea ajuta la reglarea temperaturii, dar și la diminuarea fumului produs de grătar. Sarea poate să absoarbă o parte din grăsimea micilor și poate să reducă, astfel, formarea fumului excesiv, arată Playtech.

Când vine vorba despre o rețetă perfectă de mici, „pofticioșii” trebuie să aibă în vedere cantitatea de condimente pe care o utilizează, dar și calitatea cărnii. De exemplu, chef Adi Hădean a oferit o propunere legată de prepararea micilor de 1 Mai. Vezi AICI ingredientele pentru mititei de casă, dar și modul de preparare.

O rețetă specială de mici a fost dezvăluită și de regretatul Radu Anton Roman. Pentru această rețetă, el a utilizat 1 kg de ceafă de vițel (mânzat), 500 gr de ceafă de porc, dar și 250 gr de pulpă de miel. Pentru un preparat aromat, a folosit cmbru, ardei iute și usturoi. Vezi AICI toate ingredientele și modul de preparare.

Citește și:

Istoria mititeilor. Preparatul cel mai POPULAR din bucătăria românească este de origine străină

Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc

Medicul Vlad Ciurea a făcut calculul. Câți MITITEI trebuie să mâncăm, de fapt

Cât costă un singur mic la Piața Obor din București. Preparatul a fost lăudat chiar și de turiștii străini

Surso foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele