Orezul cu lapte este un desert clasic, considerat și desertul copilăriei. Este delicios și ușor de preparat. Rețeta este una cremoasă, cu o textură fină și un gust dulce, foarte echilibrat.
Pentru a obține orezul cu lapte ideal, ai nevoie de numai câteva ingrediente simple: orez, lapte, zahăr și esență de vanilie. Secretul constă în combinarea acestor ingrediente simple într-un mod corect, pentru a obține o consistență perfecta și un gust pe măsură. Amidonul sau făina folosite în rețetă vor da cremozitate, iar gălbenușurile vor oferi un plus de finețe și o textură catifelată.
Mai întâi se pune un pahar de orez, iar la o cantitate de orez se adaugă două pahare de apă. Apoi, se pune sare și se lasă la fiert. Într-un bol, se pun două linguri cu vârf de amidon, 4 linguri de zahăr, 3 gălbenușuri, două linguri de vanilie, și se încorporează totul. Se toarnă apoi un litru de lapte și se amestecă până când se va obține o compoziție omogenă. Atunci când orezul este gata, se adaugă compoziția pentru budincă și se mai lasă pe foc încă 10 minute, cât să se îngroașe puțin. Apoi, se pune totul la cuptor, la 200 grade C, până ce se rumenește frumos pe deasupra.
CITEȘTE ȘI: