După 177 de zile de război în Ucraina, Rusia organizează o expoziție internațională de armament. Putin nu se dezminte: ”Suntem cu decenii înaintea concurenței” (GALERIE FOTO)

După 177 de zile de război în Ucraina, Rusia organizează o expoziție internațională de armament. Putin nu se dezminte: ”Suntem cu decenii înaintea concurenței” (GALERIE FOTO)
Vladimir Putin | Foto - kremlin.ru
Publicat: 19/08/2022, 14:43
Actualizat: 19/08/2022, 14:44

Cu toate că așa-zisa ”operațiune militară specială” ordonată de Vladimir Putin pe data 24 februarie nu s-a desfășurat conform strategilor de la Kremlin – ajungându-se, din păcate, în a 177-a zi de lupte -, Rusia organizează o expoziție internațională de armament, Forumul Militar și Tehnic ARMY 2022.

Locația o reprezintă un parc militar din afara Moscovei, iar expoziția – care se va încheia pe 21 august – se desfășoară după 6 luni de război care s-a transformat într-unul de uzură.

Kremlinul a încercat, de fiecare dată, să minimalizeze pierderile suferite în conflictul cu Ucraina, insistând doar asupra ideii că ”operațiunea militară specială” va fi încheiată în momentul în care toate ”obiectivele” vor fi atinse.

Înainte de asta, însă, expoziția ARMY-2022 este organizată pentru a demonstra capabilitățile militare ”extraordinare” ale Rusiei, astfel că totul este prezentat la superlativ.

”Vorbim de armament și arme robotice de înaltă precizie și sisteme de luptă bazate pe noi principii. Multe dintre ele sunt cu ani, poate chiar decenii, înaintea celor occidentale și în termeni de caracteristici tehnice și tactice sunt semnificativ superioare lor”, a declarat Vladimir Putin.

Foto – Profimedia Images

Putin: ”Suntem gata să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme”

În discursul său de deschidere a expoziției ARMY-2022, Țarul de la Kremlin a ținut neapărat să îi asigure pe cei prezenți că armamentul militar al Rusiei este ”cu decenii” înaintea concurenței și că Moscova este dispusă să ofere tehnică militară și informații de specialitate aliaților din America Latină, Asia și Africa.

”Suntem gata să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic până la vehicule blindate și artilerie până la combaterea aviației și vehicule aeriene fără pilot”, a transmis Putin în discursul său.

Președintele Rusiei le-a transmis doritorilor de tehnică militară și că aproape toate tipurile de arme prezentate în timpul expoziției au fost utilizate în ”operațiuni reale de luptă”.

”Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operațiuni reale de luptă”, a mai declarat Vladimir Putin, citat de The Moscow Times.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult