EXCLUSIV | Avocat: Nicușor Dan blochează reabilitarea de mari spitale, dar se laudă că a emis o autorizație pentru dale cu iarbă la o clădire

EXCLUSIV | Avocat: Nicușor Dan blochează reabilitarea de mari spitale, dar se laudă că a emis o autorizație pentru dale cu iarbă la o clădire
Nicușor Dan a anunțat că se va reface „Blocul Bancorex”
Publicat: 24/10/2023, 08:00

Radu Dinulescu, avocat specializat în drept administrativ și urbanistic, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, și Sorin Chiriță, fost city manager al Bucureștiului, au reacționat la anunțul lui Nicușor Dan privind autorizația pentru refacerea fostei clădiri Bancorex. Aceștia spun că edilul general se laudă cu emiterea unei autorizații pentru cosmetizarea unei clădiri, dar în același timp ar fi blocat investiții uriașe, precum refacerea unor mari spitale din București.

 Primarul general Nicușor Dan a anunțat, luni, că a emis autorizație de construire pentru refacerea celebrei clădiri de sticlă de pe Calea Victoriei, care a găzduit Bancorex.

„Am emis autorizația de construire pentru imobilul care a găzduit Bancorex, situat la adresa Calea Victoriei, nr. 15, strada simbol a orașului din zonă protejată. Mă bucur să văd astfel de proiecte serioase în care dezvoltatorii respectă normele de urbanism și integrează clădirea în zona culturală învecinată. În cazul de față, se repară în măsura posibilului o eroare majoră de urbanism a anilor ’90”, a precizat Nicușor Dan.

Avocatul Radu Dinulescu este de părere că edilul face un „eveniment epocal” din emiterea unei autorizații pentru cosmetizarea unei clădiri.

„El dă atât de rar autorizații, încât atunci când semnează un astfel de document face din asta un eveniment epocal, demn de scris pe canalul lui de socializare. El se laudă cu această autorizație pentru că i s-au uscat pixul și ștampila cu care dă autorizații. Nicușor Dan spune că se bucură de proiecte serioase. La clădirea Bancorex, investitorul reface parcarea, pune niște terase cu iarbă, dar clădirea rămâne aceeași. Nu se întâmplă nimic asupra clădirii. Practic, Nicușor Dan se laudă cu o autorizație pentru reconfigurare spațiu exterior, cu dale înierbate, dar în schimb atacă 450 de autorizații la Sectorul 2 cu investiții care cuprind 2,6 miliarde de euro”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.

Acesta mai spune că Primăria Capitalei plătește avocați să blocheze proiecte publice.

„Este foarte bine că proprietarul clădirii vrea să reamenajeze, dar nu trebuie să se laude Nicușor Dan cu asta. Mai ales în condițiile în care el plătește foarte mulți bani avocaților primăriei ca ei să atace autorizații date de sectoare, să blocheze refacerea de spitale. Mi se pare că acest om nu înțelege absolut deloc cum trebuie administrată o capitală”, a mai declarat Radu Dinulescu pentru Gândul.

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei: Îmi doresc ca primarul să vină cu proiecte publice de mare anvergură

De asemenea, Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, îl acuză pe Nicușor Dan că ar fi blocat refacerea unor mari spitale din București.

„În contextul în care tot Bucureștiul este blocat urbanistic, Nicușor Dan a considerat să se laude că a emis o singură autorizație pentru un investitor. Este lăudabil că un investitor face o investiție, dar faptul că primarul general se laudă cu o singură autorizație arată cel puțin o ipocrizie, pentru că sunt foarte mulți investitori care întrunesc condițiile urbanistice și sunt blocați de Nicușor Dan. Mai mult, primarul se concentrează pe proiecte minore, în condițiile în care marile proiecte publice sunt blocate și ele. Îmi doresc ca primarul general să vină cu proiecte publice de mare anvergură”, a declarat Sorin Chiriță pentru Gândul.

Fostul city manager al Capitalei este de părere că Sectorul 2 a pierdut investiții de 1,7 miliarde de euro din PNRR.

„Pe de altă parte, s-au blocat proiecte importante, doar pe Sectorul 2 s-au pierdut 1,7 miliarde de euro pentru mai multe proiecte, precum reabilitarea unor mari spitale, cum sunt Fundeni și Institutul de Cardiologie CC Iliescu, dar vorbim de alte miliarde bune pe tot Bucureștiul, prin blocarea PUZ-urilor. În concluzie, dacă asta este activitatea primarului, să se laude cu o singură autorizație, înseamnă că trăim vremuri triste”, a mai precizat Sorin Chiriță.

CITEȘTE ȘI:

Blocaj de 1,7 miliarde de euro. Consilierii PNL sar la „gâtul” lui Nicușor Dan, după ce Institutul Iliescu și „Fundeni” au rămas fără investiții

Bucureștiul sub Nicușor Dan: cifre dramatice, Capitala – o povară în PIB-ul României

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?