Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei: „Bucureștiul va ajunge să deservească în jur de 7 milioane de locuitori în următorii 10 ani” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Publicat: 05/12/2022, 21:00

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în următorii 10 ani, Bucureștiul va avea în jur de 7 milioane de locuitori.

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a vorbit, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, despre dezvoltarea Capitalei și a zonei metropolitane a Bucureștiului.

„Perspectiva creșterii numărului de oameni este clară. Bucureștiul va ajunge să deservească, real, în jur de 7 milioane de locuitori în următorii 10 ani (…) Noi dacă ne referim doar la București, și la Pipera, care este cartier al orașului Voluntari, era în trecut o zonă fermieră, care a avut ca scop alimentarea Bucureștiului cu produse proaspete.

Voluntari este primul oraș care a înțeles dezvoltarea metropolitană înainte ca noi să gândim această dezvoltare. Pe vremuri era o comună plină de noroi, iată că, ulterior, Voluntari s-a integrat cu cartierul Pipera”, a declarat Sorin Chiriță în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a mai declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în Capitală sunt patru milioane de oameni care „pun presiune” pe serviciile publice. Fostul administrator public a precizat faptul că numărul locuitorilor din București împreună cu zona metropolitană a orașului este de 4,5 milioane de locuitori.

„Din datele măsurate de specialiști, am făcut și eu parte, am făcut studiile cu privire la intrările și ieșirile din București și presiunea pe serviciile de utilitate publică, a reieșit că sunt patru milioane de oameni care se deservesc de serviciile publice din Municipiul București, el fiind proiectat pentru un milion de locuitori. Bucureștiul, fără zona Metropolitană”, a declarat Sorin Chiriță.

Ce înseamnă zona metropolitană

„Zona metropolitană ce înseamnă?! S-au preluat funcții într-o zonă urbană funcțională, cum este zona metropolitană (…) funcții precum cea de cartier-dormitor, sau de localitate industrială, și ele sunt abordate intergrat (…)

Deci patru milioane de oameni se deservesc de serviciile publice ale Municipiului București. Dacă abordăm și județul Ilfov, tot așa, la nivel informal, sunt undeva la 4,5 milioane de oameni, și mă refer la zona urbană funcțională”, a mai declarat Sorin Chiriță.

 

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase