EXCLUSIV. Consilier PSD infectat cu noul coronavirus după ședința de vineri a CGMB: ”Nicușor Dan ar fi trebuit să aloce suficient spațiu pentru a se respecta distanța minimă de trei metri pătrați pentru fiecare persoană”

EXCLUSIV. Consilier PSD infectat cu noul coronavirus după ședința de vineri a CGMB: ”Nicușor Dan ar fi trebuit să aloce suficient spațiu pentru a se respecta distanța minimă de trei metri pătrați pentru fiecare persoană”
EXCLUSIV. Consilier PSD, infectat cu noul coronavirus după ședința de vineri a CGMB: ”Nicușor Dan ar fi trebuit să aloce suficient spațiu pentru a se respecta distanța minimă de trei metri pătrați pentru fiecare persoană”. Foto: GÂNDUL.RO
Publicat: 01/03/2021, 16:35
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Un consilier PSD s-a infectat cu coronavirus, după ce a participat la ședința de vineri – în Consiliul General al Municipiului București – unde s-a votat propunerea lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. 

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, un consilier PSD  a fost confirmat cu COVID-19 după respectiva ședință extrem de tensionată și cele 10 ore anterioare ședinței.

Nasi Calentaru – consilier general PSD – a confirmat pentru GÂNDUL.RO că mai mulți consilierii PSD au intrat în contact cu o persoană infectată, aceștia reclamând că Primarul General nu alocă suficient spațiu pentru a se respecta distanțarea minimă de trei metri pătrați pentru fiecare persoană.

Consilier general PSD: ”Am fost repartizați într-o sală de 20 de metri pătrați pentru 20 de persoane”

Consilierii PSD au discutat, astăzi, despre eventualitatea înaintării unei plângeri penale împotriva Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

” Suntem contacți direcți și ne vom face testele PCR. Persoana infectată și-a făcut testul PCR în acest weekend. Am fost repartizați într-o sală de 20 de metri pătrați pentru 20 de persoane. Prin măsurile de protecție, pe care primarul spune că le întreprinde pentru lupta împotriva pandemiei, ar fi trebuit să aloce suficient spațiu pentru a se respecta distanța minimă de trei metri pătrați pentru fiecare persoană”, a declarat consilierul general PSD.

”Am discutat astăzi despre posibilitatea realizării unei plângeri penale împotriva Primarului General pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a mai transmis Nasi Calentaru.

Totodată, Marius Pavel, consilier general PSD în Primăria Capitalei, a scris pe pagina sa de socializare că Primarul General ”interzice accesul consilierilor generali în sala de ședințe, aceasta fiind păzită de polițiști, ”un abuz grav”. „Sala de ședința este a consilierilor”, a afirmat acesta.

Marius Pavel, consilier general în Primăria Capitalei: Polițiștii păzesc, la ordinele primarului, sala de ședințe pentru a nu intra nimeni

Marius Pavel, consilier general în Primăria Capitalei, l-a acuzat pe Nicușor Dan că a interzis accesul consilierilor în sal de ședințe, vineri, cu toate să spațiul permitea acest lucru.

”Nicușor Dan interzice, ilegal, accesul consilierilor generali în sala de ședințe, deși spațiul este mult mai mare și ne impune să stăm în săli mici, înguste. Ce dorește acum? Îmbolnăvirea tuturor consilierilor?”, s-a întrebat Marius Pavel.

Mai mult, acesta a dezvăluit că – ”la ordinele primarului” – sala de ședințe era păzită de polițiști, tocmai pentru ca nimeni să nu intre.

”În tot acest timp, polițiștii păzesc, la ordinele primarului, sala de ședințe pentru a nu intra nimeni. Este un abuz grav, Dan nu are dreptul de a decide cum se desfășoară ședințele de consiliu, sala este a consilierilor”, a mai notat Marius Pavel în mediul online.

Consilierii PNL au propus ca suspendarea să fie introdusă doar pentru 3 luni, în timp ce reprezentanții PSD nu au fost deloc de acord, iar USR-PLUS a susținut poziția primarului.

Între timp, înainte de a fi declanșată procedura de vor, Nicușor Dan a formulat și un amendament – în calitate de inițiator – prin care suspendarea să se întindă pe un singur an.

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?