DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE. Adrian Vigheciu, consilier PSD la Primăria Capitalei, contestă ideea de ”dezvoltare deșănțată a Capitalei” promovată de Nicușor Dan: ”Pentru cineva alfabetizat în materie, este o explicație haotică” (VIDEO)

Consilierul PSD Adrian Vigheciu demontează afirmația făcută de Primarul General al Capitalei, potrivit căreia Capitala s-a dezvoltat ”deșănțat” și afirmă că o astfel de explicație – în contextul propunerii Lui Nicușor Dan ca PUZ-urile din 5 sectoare să fie suspendate – este ”haotică”.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) analizează, astăzi, acest proiect inițiat de Nicușor Dan, Planurile Urbanistice Zonale putând fi suspendate sau nu, în funcție de votul din CGMB.

În ultimele zile, după ce intenția Primarului General a devenit publică, reprezentanți ai dezvoltatorilor imobiliari, dar și arhitecți, economiști avocați și politicieni au avertizat că este vorba despre o decizie care ar afecta grav toate proiectele de investiții aflate în derulare – unul dintre acestea obținând fonduri europene – vor fi ”pe butuci”, vorbindu-se despre un prejudiciu de sute de milioane de euro.

ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, consilierul general PSD Adrian Vigheciu este de părere că situația în care ne regăsim acum este una ”de anarhie totală”, fiindcă majoritatea nou creată în Consiliul General al Municipiului București dorește ”să șteargă Planuri Urbanistice Zonale” care au fost aprobate cu câteva luni înainte mandatului trecut.

”În momentul de față ne aflăm într-o situație – dincolo de anomalie – de anarhie totală, în sensul în care majoritatea nou creată în consiliul general vine, pur și simplu, să șteargă niște Planuri Urbanistice Zonale aprobate cu câteva luni înainte de sfârșitul mandatului trecut”, declară Adrian Vigheciu.

Adrian Vigheciu: ”Pe ordinea de zi se află un punct prin care se solicită acordul Consiliului General pentru exproprieri publice pe Prelungirea Ghencea

PUZ-urile care au ”încins” spiritele de câteva zile au avut nevoie de 30 sau 40 de avize pentru a fi aprobate, oar instituțiile care erau abilitate să dea aceste aviza au făcut-o, mai spune Adrian Vigheciu.

Documentația este extrem de stufoasă, iar pentru ”așezarea” ei în conformitate cu legile în vigoare s-au depus eforturi care s-au întins pe o perioadă de doi sau trei ani.

”Aceste Planuri Urbanistice Zonale au fost aprobate cu cel puțin 30-40 de avize din partea instituțiilor publice abilitate să avizeze această documentație stufoasă. Cunosc situația de la câteva sectoare, s-a muncit timp de doi-trei ani pentru a elabora aceste documentații.

Ne aflăm într-o situație în care toate investițiile publice aflate în derulare, în diferite faze – de la studiu de fezabilitate la cele aflate în execuție – vor fi suspendate.

Pe ordinea de zi a ședinței de mâine (n.red. – azi, 26 februarie) se află un punct prin care se solicită acordul Consiliului General pentru exproprieri publice pe Prelungirea Ghencea și, câteva puncte mai încolo, se anulează Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 6”, mai spune consilierul general PSD.

”Marota asta prezentată pentru a anula Planurile Urbanistice de sector nu ține”

În ceea ce privește explicațiile potrivit cărora Bucureștiul s-ar fi dezvoltat ”deșănțat” – unul dintre argumentele evidențiate pentru ca Planurile Urbanistice Zonale de sector să fie suspendate -, Adrian Vigheciu susține că documentația a fost realizată de profesioniști, iar cei care doresc să suspende PUZ-urile aveau și alte soluții la îndemână.

”Cumva, marota asta prezentată – potrivit căreia Bucureștiul s-a dezvoltat deșănțat – pentru a anula Planurile Urbanistice de sector nu ține, pentru că niște oameni serioși, mai degrabă, ar fi luat PUZ-urile în brațe și ar fi analizat unde se pretează o supralărgire, unde se pretează un pasaj și ar fi venit în sprijinul cetățenilor. Nu ar fi mutat, integral, în pixul primarului (n.red. – Nicușor Dan) această situație.

Vreau să menționez acest lucru, trebuie înțeles că un PUZ nu reglementează o situație și punct. Orice investiție, de natură privată sau publică, în baza unui PUZ la nivel de sector, se va face în baza unei autorizații de construcție. Autorizația, la rândul ei, presupune o serie de documentații. Nu ține sub nicio formă, pentru cineva care alfabetizat în materie, această explicație haotică”, a mai declarat consilierul general PSD Adrian Vigheciu, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?