Falsul chirurg Matteo Politi a lăsat, în România, afaceri neterminate. Italianul este căutat și de administratorul blocului în care locuia

Falsul chirurg Matteo Politi a lăsat, în România, afaceri neterminate. Italianul este căutat și de administratorul blocului în care locuia
Publicat: 05/03/2024, 07:00

Urmărit internațional de autoritățile române, falsul chirurg estetician italian Matteo Politi și-a lăsat, în România, unele afaceri neterminate. Ca urmare, pe lângă poliție, italianul este acum căutat și de administrația blocului în care a locuit și unde deține un apartament.   

Italianul Matteo Politi a fugit din România cu puțin timp înainte ca Judecătoria Sectorului 1 să-l condamne la 3 ani și 10 luni de pușcărie pentru înșelăciune și instigare la fals intelectual. Bărbatul a fost acuzat că, deși nu avea nici măcar studii superioare, s-a recomandat drept chirurg estetician și a operat mai multe femei, dintre care unele s-au ales cu probleme de sănătate.

Ca dovadă că italianul nu-și imagina că ar putea fi descoperit este că, din banii câștigați de pe urma operațiilor estetice, Politi își cumpărase un apartament cu trei camere în București, într-un bloc din zona Iancului.

Foștii vecini ai italianului au declarat, pentru Gândul, că după ce condamnarea din 15 martie 2023 a devenit definitivă, el a fost căutat de polițiști, care i-au întrebat pe locatari dacă știu ceva în legătură cu locul în care s-ar putea ascunde și cine îi frecventa locuința.

Sursele citate au afirmat că Politi interacționa foarte puțin cu vecinii lui români, însă restul locatarilor ar fi observat că apartamentul era vizitat numai de către bărbați, majoritatea vorbitori de limbă italiană.

Politi are datorii la întreținere

Totuși, înainte să plece, italianul a încercat să-și lase lucrurile în regulă la bloc și s-a scos de la întreținere, astfel că, în locuința lui de numărul 69 figurează zero locatari. Chiar și așa, falsul doctor datorează Asociației de proprietari 1.048 de lei, care reprezintă întreținerea pe două luni, cheltuielile pe cotă-parte, fondul de reparații și penalitățile aferente.

Potrivit unor surse judiciare, Matteo Politi a fost prins anul trecut în Italia, la Veneția, iar din septembrie este sub control judiciar. Autoritățile române au solicitat predarea lui, însă partea italiană încă mai analizează dacă sistemul penitenciar din țara noastră respectă condițiile de detenție cerute de Uniunea Europeană.

Matteo Politi a fost trimis în judecată în ianuarie 2020 de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a profesiei de doctor, după ce procurorii au stabilit că acesta a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, Kosovo, deși documentul ar fi fost fals.

Conform procurorilor, începând din martie până în decembrie 2018, el ar fi operat 19 paciente în cadrul unei clinici din București, dar chiar și la Spitalul privat Monza. De-a lungul timpului, Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unități medicale din România.

În urma intervențiilor chirurgicale pe care le-a efectuat, Politi ar fi obținut profituri de zeci de mii de euro.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Un tiktoker care pretindea că este doctor a fost arestat. Avea 300.000 de urmăritori, cărora le dădea sfaturi medicale și le vindea pastile

EXCLUSIV | Mama unui medic, ridicată pentru fraude crypto! A mințit că e broker și a luat de la milionari 600.000 € pe care i-a tocat la păcănele

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji