Gabriel Diaconu, despre valul 5: „Mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă”

Publicat: 14 01. 2022, 09:42
Foto: Facebook / Gabriel Diaconu

Medicul Gabriel Diaconu avertizează că vom avea și mai multe cazuri de COVID-19 în perioada următoare.

Acesta spune că, de luni încolo, trecem de 20.000 de îmbolnăviri zilnice și mai toți din cei pe care îi știm se vor infecta cu virusul.

„Nu suntem la distanţă mai mare de două-trei săptămâni de momentul la care mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil şi un test pozitiv la COVID. Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă şi cu tine, şi fără tine. Şi de crezi, şi dacă nu crezi. Şi dacă eşti ahtiat după extratereştri antici, şi dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Şi dacă înţelegi ştiinţă, şi dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge şi la deal”, scrie medicul pe Facebook.

Diaconu consideră că valul 5 este un test pentru toată lumea.

Ce-o mai fi ajuns şi pe la tine, ce te-o mai fi speriat unii sau luat la băşcălie alţii, prea puţin mai contează acum. Vaxxer sau anti-vaxxer, roşu galben sau albastru, ne-om uita în ochii lipsă ai minusculului agresor din ce în ce mai îndeaproape. Unde va fi buba? Are să fie buba când cohorte întregi de lucrători, unii în domenii esenţiale, vor fi descuamaţi de boală şi ţinuţi acasă de semne sau simptome, lunga izolare sau scurta carantină. Are să fie buba când iar umplem spitalele, că altele noi între timp n-au avut cum apărea”, spune Gabriel Diaconu.

„Omicron, navă spațială”

Medicul scrie că „Omicron e navă spaţială pe lângă primul model de nou-coronavirus”.

„Dacă e să existe un orizont de argint e că, la Paşte, Hristos va învia din morţi. Dacă e să existe o ironie macabră, e că ceilalţi morţi până acum, sau până atunci, nu. Sunt câteva motive pentru care, cred, nu vei vrea să te grăbeşti să faci odată COVID cu Omicron, să scapi de coşmarul aşteptărilor. Dar poate, cel mai important este că, dacă nu te-ai vaccinat, dacă n-ai trecut anterior prin infecţie, şi totuşi eşti vehement, baţi pumnul în piept, ia priviţi, fraierilor, că nu-i aşa mare nenorocire, S-ar putea să afli, odată infectat, că nu erai doar prost înainte. Cât că poate nici sănătatea nu îţi e chiar atât de bună pe cât o credeai. Fii cu băgare de seamă. Atât”, a explicat medicul specialist psihiatru Gabriel Diaconu.