Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a mai lăsat un proiect ”de izbeliște”: ”Baza sportivă Ion Sahighian este, din nou, în paragină”

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a mai lăsat un proiect ”de izbeliște”: ”Baza sportivă Ion Sahighian este, din nou, în paragină”
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a mai lăsat un proiect ”de izbeliște”
Publicat: 26/09/2022, 11:24
Actualizat: 26/09/2022, 11:25

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – trage încă un semnal de alarmă referitor la activitatea lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, notând în mediul online că baza sportivă Ion Sahighian a ajuns, din nou, în paragină.

Inaugurată în urmă cu 2 ani – un ”proiect pentru oameni” – baza a fost lăsată în ”perfectă stare de funcționare”, îi reamintește Gabriela Firea lui Nicușor Dan, numai că acum este năpădită de buruieni și niciun sportiv nu se antrenează acolo.

Gabriela Firea acuză că, prin falimentarea cu bună știință a Companiei Municipale Sport pentru Toți, programele sportive gratuite pentru copii au fost sistate, iar pe bazele sportive odată funcționale acum cresc buruieni”, iar o astfel de atitudine nu face altceva decât să arate că Nicușor Dan nu este preocupat de proiectele dedicate copiilor.

Încă un proiect făcut pentru oameni și care, din păcate, a fost lăsat de izbeliște de actuala conducere a Primăriei Capitalei! În urmă cu doi ani, inauguram baza sportivă Ion Sahighian, în apropierea Spitalului Malaxa. Când am preluat-o, nici nu se mai știa că acolo a fost cândva o bază sportivă. Am reamenajat terenurile și am lăsat-o în stare perfectă de funcționare. Din păcate, baza sportivă este din nou în paragină, cu terenuri pline de buruieni și fără sportivi care să se antreneze. Asta spune tot despre preocuparea lui Nicușor Dan pentru proiectele dedicate copiilor.

Ca și în alte cazuri deja celebre, din păcate, tot ce am lăsat ca “grea moștenire” primarului Nicușor Dan pentru a continua, a fost lăsat de izbeliște, îngropat cu cinism și fără nicio strângere de inimă pentru locuitorii Capitalei, doar pentru că era construit de mine și echipa mea.

Prin falimentarea cu bună știință a Companiei Municipale Sport pentru Toți, programele sportive gratuite pentru copii au fost sistate, iar pe bazele sportive odată funcționale acum cresc buruieni”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Când am preluat terenurile, baza sportivă Ion Sahighian era închisă de minimum 15 ani și se afla într-o stare avansată de degradare, toată fiind acoperită de buruieni. În 2020, s-au investit aproape 40.000 € pentru a readuce la viață terenul de fotbal cu iarbă naturală, terenul de fotbal cu iarbă sintetică, vestiarele, două zone pentru tenis de masă și o zonă pentru relaxare”

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Baza sportivă este din nou în paragină, cu terenuri pline de buruieni” | Sursa foto – Gabriela Firea Facebook

”Pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă”

Gabriela Firea prezintă și fotografii care arată în stare deplorabilă se află, astăzi, această bază sportivă ”destinată, în primul rând, copiilor înscriși în programele sportive ale Companiei Municipale Sportul pentru Toți”.

Concluzia ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este aceea că Nicușor Dan a considerat că este ”mai simplu” să pună lacătul pe poarta bazei sportive, iar dorințele bucureștenilor, pur și simplu, ar fi fost ignorate. Totul s-ar rezuma, mai scrie Gabriela Firea, la dorința lui Nicușor Dan de a închide companiile municipale deschise în mandatul ei de primar general al Capitalei.

Baza era destinată, în primul rând, copiilor înscriși în programele sportive ale Companiei Municipale Sportul pentru Toți. Și nu erau puțini cei care veneau să practice gratuit un sport. Doar la fotbal, erau înscriși aproape 200 de copii.

Acum, baza sportivă Sahighian este, din nou, abandonată. Gazonul natural nu mai există, în locul lui fiind bălării și ciulini. De pe terenul sintetic, a dispărut tot covorul respectiv, iar băncile pentru sportivi sunt distruse și bune de aruncat. Un teren de aproape 8.000 mp care zace în loc să fie plin de copii și alți fani ai sporturilor”, acuză Gabriela Firea.

”Din păcate, pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă și să ignore dorințele bucureștenilor și nevoia copiilor de a face sport. Doar pentru a-și duce la capăt visul de a închide companiile municipale deschise în mandatul meu. Nici o secundă nu a analizat activitatea acestor companii, să vadă rolul lor. Așa ar face un bun manager, dar în cazul său vorbim doar de nepăsare!”

Gabriela Firea

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
EXCLUSIV! Prietena lui Andrei Versace, dezvăluiri cutremurătoare după moartea lui: ”Nu și-a pus capăt zilelor!...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Oamenii de știință au descoperit, în sfârșit, cheia pentru combaterea cancerului pancreatic