Gabriela Firea, după ce Nicușor Dan a propus mărirea taxei turistice cu 2%: ”A mințit și când a spus că bucureștenii nu vor plăti taxe mai mari”

Gabriela Firea, după ce Nicușor Dan a propus mărirea taxei turistice cu 2%: ”A mințit și când a spus că bucureștenii nu vor plăti taxe mai mari”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse | Foto - Facebook
Publicat: 29/08/2022, 10:01
Actualizat: 29/08/2022, 11:32

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, îl etichetează pe Nicușor Dan drept ”vremelnic” și notează, în mediul online, că primarul general al Capitalei i-a mințit pe bucureșteni încă de la bun început.

Nicușor Dan a promis în campania electorală că bucureștenii vor avea un salariu minim de 1.400 de euro, numai că, ”în goana unui câștig bazat pe minciuni și fraude”, a fost vorba doar despre promisiuni lipsite de acoperire.

Potrivit Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei ”resuscitează” tema finanțării turismului în Capitală, uitând că ”nu există legislație specifică pentru asigurarea transferului taxei de oraș plătită de turiștii care vizitează capitala țării”, iar aceasta nu ar fi decât o altă ”minciună”.

A mințit și când a spus că bucureștenii nu vor plăti taxe mai mari. În locul salariului de 1.400 de euro promis în campanie, oamenii s-au ales cu și mai multe biruri pentru ei sau pentru afacerile lor. În goana unui câștig bazat pe minciuni și fraude, a aruncat cu promisiuni.

Adevărul s-a arătat după campanie: noul primar a scumpit de trei ori călătoria cu transportul în comun, prețul parcărilor de reședință e mai mare și de opt ori și acum, Nicușor Dan propune majorarea taxei de oraș pentru turiștii care vizitează Capitala”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Nicușor Dan ”s-a prefăcut că își dorește să-i ajute pe hotelieri și să stimuleze turismul”

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului a fost înființată în 2014, înainte ca Gabriela Firea să preia fotoliul de primar general al Capitalei. Gabriela Firea spune că, în mandatul ei, asociația a pus ”pentru prima oară la aceeași masă actorii importanți din zona de turism din București, de la mediul de afaceri la instituții muzeale și administrație locală, iar întâlnirile au fost organizate constant, promovarea turistică a capitalei fiind o prioritate a mandatului”.

”Chiar dacă în 2022 există o lege a Organizațiilor de Management a Destinației, organisme care au rolul de motor de promovare a activității turistice într-o anumită zonă geografice, aceasta încă nu are norme de aplicare.

Primarul general Nicușor Dan propune majorarea taxei turistice la 2%, după ce s-a prefăcut că își dorește să-i ajute pe hotelieri și să stimuleze turismul. Cu alte cuvinte, marea lui realizare e că mărește o taxă turistică, ai cărei bani oricum nu îi poate transfera legal la asociație, pentru că nu există norme de aplicare”, mai scrie Gabriela Firea.

”Iar dacă vremelnicul Nicușor Dan vrea să facă ceva în domeniu, ar fi bine să se inspire din ceea ce administrația mea a pus deja în practică. De exemplu, în mandatul meu a fost votat primul program multianual pentru promovarea turismului în București. Planul s-a aplicat până în 2020. Vara aceasta, nici autobuzele turistice nu au mai circulat în București”, adaugă Gabriela Firea.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase