GÂNDUL LIVE. Gabriel Chichioreanu, secretar general FNAP IP: „Sunt copii care apar online, dar fără cameră video / Meditațiile ar trebui să nu existe / Ar fi nevoie de cercurile din școli, pentru cei care vor să învețe suplimentar”

Publicat: 04 12. 2020, 12:30
Actualizat: 04 12. 2020, 14:55
GÂNDUL LIVE. Gabriel Chichioreanu, secretar general FNAP IP: „Sunt copii care apar online, dar fără cameră video / Meditațiile ar trebui să nu existe / Ar fi nevoie de cercurile din școli, pentru cei care vor să învețe suplimentar”

Gabriel Chichioreanu, secretar general FNAP IP (Federația Națională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar), a declarat, la GÂNDUL LIVE, că învățământul online nu este eficient și mulți elevi sunt prezenți „doar cu nume și prenume” la orele virtuale, fără cameră video. Mai mult, unii profesori sunt interesați doar să-și ia salariul și cam atât, în defavoarea copiilor privați de școală. Cât despre meditații, acesta spune că „nu ar trebui să existe”, fiind nevoie, de fapt, de cercurile școlare de matematică, română, fizică etc, unde copiii să aprofundeze materia, dincolo de orele de curs.

„Așa este. Sistemul de învățământ din România este totalmente gratuit. Dar față în față nu era deloc gratuit, părinții luau rechizite, manuale, așa cum s-a spus să-și trimită copiii la meditații.

Din păcate, meditațiile ar trebui să nu existe și ar fi trebuit acele cercuri de matematică, română, istorie, fizică. Cei care vor să învețe mai mult ar putea să participe la aceste cercuri.

„Profesorii nu erau învățați să predea online”

Am trecut pe acest învățământ online, din păcate profesorii nu erau învățați să predea online. Dacă într-o sală de clasă un profesor ar fi stat peste program cu un elev să-i explice mai mult, în online nu se întâmplă.

Ei sunt obișnuiți să-și predea materia, apoi să-i asculte pe copii și să le dea teste. Copiii sunt văduviți de școală. Sunt foarte mulți copii în orele online care apar fără cameră video, doar cu nume și prenume. Ei pot să doarmă bine mersi. Pe profesor îl interesează doar să-și ia salariul, să facă prezență.

„Și meditațiile sunt tot online…”

Părinții apelează la meditații, dar și acestea sunt în online. Sunt materii pe care nu le putem face în online.

Sunt foarte mulți care își vizează propriul interes. Nu se gândesc că sunt acolo pentru viitorul unor generații de copii.

Din păcate, unii părinți își permit meditații, alții nu. Părinții ar trebui să ia atitudine față de acest mod de învățământ. Noi am făcut un chestionar, 69% își doreau copiii lor la școală față în față, sunt multe localități unde copiii pot merge la școală.”, a declarat Gabriel Chicioreanu la GÂNDUL LIVE.