HERMITAGE PLAZA, a opta MINUNE a lumii | Cele mai înalte turnuri din Europa vor fi construite la Paris (GALERIE FOTO)

La nivel european, urbanismul este viu și, totodată, spectaculos. Dacă Bucureștiul, capitală europeană, se poate „lăuda” cu un blocaj permanent la acest capitol, alte orașe mari ale Europei combină atuurile arhitectonice ale prezentului cu tușe futuriste care transformă în realitate imagini din filmele science-fiction, iar Parisul este un exemplu sugestiv în acest sens.

Primăria din Paris a dat undă verde construirii celor mai înalte turnuri care au fost ridicate, vreodată, în Europa, iar proiectul arhitectonic are darul de a tăia răsuflarea și poate fi considerat, fără teama de a greși, a opta minune a lumii.

Spații de birouri, apartamente de lux și spații comerciale vor fi dezvoltate pe o suprafață de nu mai puțin de 300.000 metri pătrați, iar proiectul Hermitage Plaza va acea ca punct central de reper două turnuri de câte 93 de etaje fiecare.

Hermitage Plaza, localizat în cartierul parisian La Défense

Hermitage Plaza va fi localizat în cartierul parisian La Défense, potrivit Business Insider, Hermitage Plaza va avea o înălțime de 1.017 picioare, cu doar 40 de picioare mai înaltă decât turnul Shard, aflat în construcție la Londra.

„Ambiția noastră a fost să creăm un proiect care să injecteze o nouă viață în La Défense, aducând un nou tip de viziune arhitecturală și creând un nou accent public pe marginea Senei. Acest anunț reprezintă o etapă foarte importantă în dezvoltarea proiectului și se datorează pasiunii clientului nostru, Emin Iskenderov, și sprijinului pe care l-am avut din partea EPAD, orașul Courbevoie și Departement de Hauts-de-Seine. Nu am fi putut amplasa această piatră de hotar fără ei”, a declarat Grant Brooker, partener senior la firma britanică de arhitectură Foster + Partners.

„Ambiția de a crea două turnuri înalte de 320 de metri, puțin mici decât Turnul Eiffel”

Potrivit reprezentanților Foster + Partners, Hermitage Plaza va crea o nouă comunitate la poarta La Défense, în zona Courbevoie. Schema extinsă de utilizare mixtă are scopul de a regenera situl cu o dezvoltare durabilă, de înaltă densitate.

De altfel, La Défense a stabilit o agendă progresivă pentru clădirile înalte din capitală și a existat o abordare unificată a proiectului încă de la începuturile sale. Această viziune curajoasă și comună a modelat, spun reprezentanții firmei, forma clădirii și „ambiția de a crea două turnuri înalte de 320 de metri, puțin mici decât Turnul Eiffel”.

Schema reunește un hotel, spa, apartamente panoramice, birouri și apartamente cu servicii, precum și magazine și cafenele la parter. Apartamentele sunt generos proporționate și situate la etajele superioare, tocmai pentru a profita atât de priveliștea spectaculoasă, cât și de facilitățile comerciale și de agrement oferite de hotelul de mai jos, penthouse-urile ocupând un întreg etaj.

Formând două triunghiuri care se întrepătrund pe plan, clădirile se „confruntă” la nivelul solului. Deschise și permeabile, pentru a încuraja oamenii să străbată întreaga zonă, turnurile „străjuiesc” o piață publică care stabilește, practic, focusul social.

Pe măsură ce se înalță, turnurile se transformă, spectaculos, întorcându-se spre exterior pentru a capta întreaga priveliște a Parisului.

Panourile vitrate ale fațadei captează lumina, soarele animând diferitele fațete ale clădirilor pe măsură ce își schimbă direcția pe parcursul zilei, explică coordonatorii acestui proiect futurist.

Unghiul panourilor promovează auto-umbrirea, iar orificiile de ventilație pot fi deschise pentru a atrage aer proaspăt în interior. Structura nu este doar foarte eficientă, dar subliniază și proporțiile elegante ale turnurilor.

O clădire cu podium în formă de cristal

O clădire cu podium în formă de cristal conține spațiu de birouri, cu două clădiri satelit detașate care găzduiesc o galerie și un auditoriu.

Prelungind și mai mult domeniul public, turnurile sunt înconjurate de un parc, cu drumul aglomerat existent îngropat sub o punte amenajată. Numai în ultimul deceniu, Parisul a arătat cum limitarea traficului poate duce la o mai bună calitate a vieții urbane.

Hermitage Plaza îmbrățișează apa, extinzând domeniul public până la marginea râului și înverzind malurile Senei. Dezvoltarea este foarte bine deservită de transportul public, cu o stație nouă și la câțiva pași de inima orașului La Défense.

Transportul face parte dintr-o abordare integrată a designului Hermitage Plaza, care stă la baza unei game de strategii durabile de dezvoltare, au mai precizat reprezentanții firmei care gestionează acest proiect în care viitorul se îmbină perfect cu prezentul și se transformă într-o adevărată a opta minune a lumii.

Sursa foto – Foster + Partners


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului