MApN demontează o știre falsă apărută în presa din Rusia: ”Absurditatea și fracturile logice din formulările propagandei ruse sunt evidente”

MApN demontează o știre falsă apărută în presa din Rusia: ”Absurditatea și fracturile logice din formulările propagandei ruse sunt evidente”
Publicat: 08/09/2023, 11:37
Actualizat: 08/09/2023, 11:40

Pe contul de Telegram al publicației rusești Pravda s-a transmis, surprinzător, că ministrul român Apărării Naționale – Angel Tîlvăr – ar fi solicitat Ucrainei să ”mute desfășurarea operațiunile militare departe de granițele cu România”. 

Potrivit inforadar.mapn.ro, în postarea respectivă se mai menționează că oficialul român ar fi solicitat părții ucrainene ”mutarea obiectivelor economice ucrainene în zone îndepărtate de granița comună”, precum și redislocarea unităților sale militare din locațiile aflate în proximitatea graniței cu România în alte zone din interiorul Ucrainei, ”astfel încât să nu existe situații în care teritoriul nostru să fie atacat”.

Reprezentanții MApN demontează această știre falsă, precizând că astfel de ”cereri” nu au existat și nici nu vor exista.

”Absurditatea și fracturile logice din formulările propagandei ruse sunt evidente. Acestea exploatează, fără îndoială, contextul generat de atacurile repetate executate de forțele ruse asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre”, se mai precizează în urma publicării acestei știri false în Pravda.

”Propagarea unor astfel de minciuni are ca obiectiv evident distragerea atenției opiniei publice”

Scopul propagării unor astfel de știri false nu ar fi decât acela de a distrage atenția opiniei publice de la crimele de război săvârșite de Federația Rusă în Ucraina, în ultimă instanță.

La Moscova, atacurile ilegale și nejustificate executate asupra zonelor locuite și infrastructurii civile din Ucraina, precum și pericolele generate de aceste acțiuni agresive și iresponsabile pentru Ucraina, pentru țările vecine și pentru securitatea regiunii, sunt ”ambalate mediatic” în așa fel încât opinia publică să înțeleagă, de fapt, că agresori ar fi ucrainenii.

Singurele acțiuni care afectează securitatea regională sunt cele ale forțelor militare ruse în cadrul războiului ilegal de cucerire pe care îl duc în Ucraina.

România a cerut, într-adevăr, de multe ori, alături de aliații și partenerii săi, ca Federația Rusă să oprească acest război brutal și ilegal și să respecte suveranitatea Ucrainei și pacea și securitatea în regiune.


Citește și:

EXCLUSIV | A ”întinerit” la 95 de ani! Crucea Eroilor, inclusă în Cartea Recordurilor, restaurată de MApN. Ce surprize îi așteaptă pe turiști (FOTO)

ANALIZĂ | Ecuația ”Rosatom”. Aflată în mâna rușilor, centrala nucleară de la Zaporojie alimentează ”mașina de război” a lui Putin

EXCLUSIV | Cum joacă Nicușor Dan ”la două capete” în fața instanțelor de judecată: ”E un CAL TROIAN în PMB al asociațiilor-prietene!”

Dosar penal împotriva controversatului MILIARDAR ucrainean Ihor Kolomoisky, fost susținător al lui Zelensky. Ce acuzații i se aduc magnatului

EXCLUSIV | Ce au descoperit anchetatorii după ”PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: ”Ar putea conține date importante!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ