Petrolierul Central Park, care are legături cu Israelul, CAPTURAT de pirații din Yemen. Zodiac Maritime: „La bord sunt 22 de membri ai echipajului”

Petrolierul Central Park, care are legături cu Israelul, CAPTURAT de pirații din Yemen. Zodiac Maritime: „La bord sunt 22 de membri ai echipajului”
Publicat: 26/11/2023, 17:14
Actualizat: 26/11/2023, 17:40

Un petrolier care are legături cu Israelul a fost capturat de pirați în largul coastei Aden, din Yemen, dar nicio grupare nu a revendicat, până la această oră, acțiunea teroristă.

Anunțul a fost făcut de managerii navei și de reprezentanții unei firme private de informații. Deși niciun grup nu a revendicat această „captură”, acțiunea piraților survine îmn contextul în care alte două atacuri maritime, din ultimele zile. au fost legate de conflictul dintre Israel și Hamas, responsabilii pentru respectivele atacuri fiind rebelii Houthi, susținuți de Iran.

Petrolierul „Central Park” este administrat de Zodiac Maritime, iar reprezentanții companiei au transmis că, mai mult ca sigur, este vorba despre „un presupus incident de piraterie”.

„Prioritatea noastră este siguranța celor 22 de mebmbri ai echipajului”

„Prioritatea noastră este siguranța celor 22 de mebmbri ai echipajului”, a transmis Zodiac Maritime prin intermediul unui comunicat.

„Nava, aflată sub pavilion turcesc, are un echipaj multinațional format din cetățeni ruși, vietnamezi, bulgari, indieni, georgieni și filipinezi. Nava transportă o încărcătură completă de acid fosforic”, au mai transmis reprezentanții Zodiac Maritime, citați de The Times of Israel.

  • Zodiac Maritime a mai precizat că nava „Central Park” este deținută de Clumvez Shipping Inc., deși alte surse spun că tocmai Zodiac este proprietarul navei.
  • Zodiac Maritime este o companie care are sediul la Londra și face parte din Zodiac Group, deținută de miliardarul israelian Eyal Ofer.

Eyal Ofer – în vârstă de 73 de ani – este un miliardar din Monaco, născut în Israel, la Haifa. Este un magnat imobiliar, având afaceri care ține și de energie, tehnologie și transport maritim. Totodată, Ofer este un colecționar de artă și un filantrop, președinte al Ofer Global, Zodiac Group și Global Holdings. Potrivit Forbes, averea sa se ridică – în anul 2023 – la 19,9 miliarde dolari.

Trebuie menționat și că, potrivit sursei citate mai sus, în înregistrările corporative britanice există două persoane cu numele de familie Ofer, ca actual și fost director al Clumvez Shipping.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Premierul israelian Netanyahu: ”Israelul nu caută să ocupe Gaza, are nevoie de o «FORȚĂ CREDIBILĂ» pentru a preveni amenințările teoriste”

Un ofițer IDF ar fi AVERTIZAT că Hamas pregătește un amplu atac în Israel, dar a fost ignorat timp de 12 luni: „Nu vreau să mai aud prostiile astea!”

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto