Un ofițer IDF ar fi AVERTIZAT că Hamas pregătește un amplu atac în Israel, dar a fost ignorat timp de 12 luni: „Nu vreau să mai aud prostiile astea!”

Un ofițer IDF ar fi AVERTIZAT că Hamas pregătește un amplu atac în Israel, dar a fost ignorat timp de 12 luni: „Nu vreau să mai aud prostiile astea!”
Publicat: 24/11/2023, 09:23
Actualizat: 24/11/2023, 09:29

Sângeroasele atacuri ale grupării Hamas, din data de 7 octombrie, au îndoliat Israelul și au dus la declanșarea operațiunii militare de amploare din Fâșia Gaza. Prima întrebare care s-a pus a fost cea legată de informațiile pe care nu ar fi reușit să le obțină serviciile secrete israeliene, astfel că atacurile teoriștilor nu au fost anticipate.

Apar noi informații-șoc din care reiese că avertismente despre un viitor atac Hamas de ampăloare au existat, numai că ar fi fost ignorate și etichetate, pur și simplu, drept „prostii”.

Ofițerul IDF – membru al Unității de Informații 8200, principala unitate de colectare a informațiilor a Direcției de Informații Militare – a tras semnale de alarmă, repetate, potrivit The Jerusalem Post, avertizând că urmează un amplu atac al Hamas în Israel.

Surprizător, ar fi primit un răspuns tranșant din partea superiorului său: „Nu vreau să mai aud prostiile astea. Dacă mă mai deranjați cu astfel de lucruri, veți suporta consecințele!”

Timp de 12 luni, astfel de avertismente au fost considerate „invenții”, mai precizează sursa citată.

Femeile-observator de la granița cu Fâșia Gaza

La granița Israelului cu Fâșia Gaza au cules informații, permanent, femei-observator care au observant, de-a lungul ultimelor luni, mișcări suspecte. Astfel de mișcări reclamau măsuri urgente și o pregătire pentru o intruzine în masa a tereoriștilor Hamas, numai numai că situația ar fi fost tratată cu superficialitate.

Aceste femei-observator au au transmis superiorilor cum din ce în ce mai mulți oameni – care nu au vizitat niciodată această zonă de graniță – sosesc brusc, iar fermierii care veneau zi de zi să lucreze câmpul nu mai apar sau sunt înlocuiți cu persoane suspecte.

Chestionat în legătură cu aceste informații susprinzătoare, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a spus că, deocamdată, prioritar este conflictul din Gaza și abia după încheiere ostilităților va avea loc o anchetă amănunțită.

„În aceste zile, IDF luptă împotriva organizației teroriste ucigașe Hamas din Fâșia Gaza. Toți comandanții și soldații sunt concentrați doar asupra acestei misiuni, pentru a îndeplini obiectivele războiului. După încheierea conflictului, se va desfășura o anchetă amănunțită și aprofundată asupra chestiunii pentru a clarifica toate detaliile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF.

Premierul Israelului: „„Am instruit Mossad-ul să acționeze împotriva liderilor Hamas oriunde s-ar afla”

Benjamin Netanyahu a precizat că Mossad-ul israelian va acționa împotriva liderilor Hamas „oriunde s-ar afla.”

„Am instruit Mossad-ul să acționeze împotriva liderilor Hamas oriunde s-ar afla”, a declarat premierul israelian, citat de The Jerusalem Post.

În ceea ce privește acordul încheiat în criza ostaticilor, Benjamin Netanyahu a recunoscut că a fost vorba despre o „decizie grea”.

„A fost o decizie grea, dar decizia corectă”, a precizat premierul israelian. (alte detalii AICI)

Foto – IDF


Citește și:

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Premierul israelian Netanyahu: ”Israelul nu caută să ocupe Gaza, are nevoie de o «FORȚĂ CREDIBILĂ» pentru a preveni amenințările teoriste”

ANALIZĂ | Elisabeth Braw (European Leadership Network): „Sabotajul de la Marea Baltică, nava chineză Newnew Polar Bear și legăturile cu Rusia”

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern