Prima pagină » Actualitate » Poliția Română face recensământul SPĂRGĂTORILOR din toată țara. Acțiunea are legătură cu furtul TEZAURULUI dacic

Poliția Română face recensământul SPĂRGĂTORILOR din toată țara. Acțiunea are legătură cu furtul TEZAURULUI dacic

Poliția Română a declanșat o amplă acțiune pentru identificarea răufăcătorilor specializați în spargeri de locuințe. Acest adevărat recensământ al hoților a fost declanșat în contextul spargerii din 25 ianuarie, în urma căreia Coiful de Aur de la Coţofeneşti și trei brățări de aur de la Sarmizegetusa Regia au fost furate din Muzeul Drents din Assen (Țările de Jos).

Sâmbătă dimineață, mai mulți indivizi mascați au aruncat în aer unul dintre pereții exteriori ai muzeului, au furat câteva piese extrem de valoroase din tezaurul dacic, după care au fugit fără să întâmpine probleme din partea autorităților olandeze. La momentul respectiv, în clădire se aflau 673 de bunuri din metale prețioase care făceau parte din peste 50 de tezaure, aflate în colecțiile a 18 muzee din România.

În timp ce presa locală a citat surse judiciare olandeze conform cărora ar exista bănuiala că autorii, care au rămas neidentificați, au trecut deja granița în Germania, polițiștii români au declanșat o anchetă paralelă.

Pentru că lovitura ar putea avea legătură cu mediile infracționale din țara noastră, autoritățile române au început să verifice toate datele care au legătură cu infractorii cunoscuți drept spărgători de case.

Au fost contactați toți informatorii

Surse din rândul anchetatorilor români au spus, pentru Gândul, că ar fi fost verificate bazele date, ar fi fost contactați toți informatorii, dar și alte categorii de surse externe, pentru a se stabili dacă s-a auzit cumva în mediile infracționale despre vreo grupare interesată de obiecte vechi, care fac parte din patrimoniul cultural național.

În cursul nopții de 24 spre 25 ianuarie 2025, a avut loc o explozie în apropierea Muzeului Drents din Assen, Olanda. Acolo se afla o expoziție cu obiecte dacice de o însemnătate aparte. Potrivit informațiilor de până acum, scopul exploziei ar fi fost intrarea prin efracție în clădirea centrului cultural, pentru sustragerea pieselor valoroase. Aceste piese fac parte din Tezaurul Dacic al României, din care au fost furate trei brățări din aur și celebrul Coif de Aur de la Coțofenești.

Poliția din Assen a postat primele imagini cu spargerea de la muzeu, care au surprins momentul intrării prin efracție în clădire.


CITEȘTE ȘI:

Istoria din spatele coifului dacic de la Coțofenești, unul dintre obiectele de aur FURATE de la Muzeul Drents

Radiografia JAFULUI care lasă România fără simbolurile tezaurului național. Istoric: „Trebuie să existe demisii, demiteri, și vinovății”

Primele IMAGINI cu unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic. Ce au SURPRINS camerele de supraveghere

Povestea clanului libanez Remmo, una din cele mai cunoscute “familii” CRIMINALE din Germania, suspecți în cazul jafului de la muzeul Drents

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și