UPDATE | Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniștri ai Muncii și Familiei, Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero

UPDATE | Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniștri ai Muncii și Familiei, Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero
Klaus Iohannis, Președintele României
Publicat: 19/07/2023, 09:18
Actualizat: 19/07/2023, 14:04

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat – miercuri – decretele prin care social-democratele Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero preiau funcțiile de ministru al Muncii, respectiv al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

UPDATE 14.00

Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero au depus jurământul de credință, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui României, într-o ceremonie scurtă, care a durat mai puțin de cinci minute.

Simona Bucura Oprescu devine Ministru al Muncii și Solidarității Sociale, după demisia lui Marius Budăi, iar Natalia Intotero ajunge în locul Gabrielei Firea, la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Știrea inițială

Potrivit informațiilor publicate de Administrația Prezidențială, ceremonia de învestitură va avea loc la Palatul Cotroceni, miercuri, începând cu ora 14:00.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, următoarele decrete:

  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale;
  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni”, a transmis Administrația Prezidențială.

Cine sunt Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero

Consiliul Național al PSD a votat, luni, nominalizarea Simonei Bucura Oprescu, pentru Ministerul Muncii, și a Nataliei Intotero, pentru Ministerul Familiei.

Simona Bucura Oprescu a intrat în politică în 2004, când a fost aleasă consilier județean în Argeș, pe listele PSD. În 2011, a ajuns vicepreședintele aceleiași instituții. Un an mai târziu, Oprescu a câștigat primul mandat de deputat, iar în prezent deține președinția Comisiei pentru administrație publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

Simona Bucura Oprescu este economist specializat în finanțe-bănci, cu licența obținută la Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova.

  • Din 2009 până în 2014, a obținut o serie diplome la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, culminând cu un curs de securitate națională la Colegiul Național de Informații al Academiei „Mihai Viteazul”.
  • Simona Bucura Oprescu a fost pe lista scurtă a PSD și în luna mai, înaintea demisiei fostului premier Nicolae Ciucă, pentru preluarea Ministerului Muncii în Guvernul Ciolacu.

Natalia Intotero este propunerea PSD pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Natalia Intotero a terminat Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Spiru Haret. Apoi, și-a completat studiile cu un curs la Colegiul Național de Apărare, conform CV-ului său. Între 2004 – 2008, a fost consilier județean în Hunedoara.

  • A revenit în politică, pentru un scurt timp, în 2009, când a fost numită secretar de stat pentru Relații Instituționale la MAE, în mandatul lui Emil Boc.
  • În 2012, s-a întors la Ministerul Afacerilor Externe, ca secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. În 2018- 2019, a fost ministru al Românilor de Pretutindeni, în Guvernul Dăncilă.

Primul mandat de deputat l-a câștigat în 2012 și, în prezent, este șefa Comisiei pentru învățământ. (mai multe detalii AICI)


Citește și:

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Marius Budăi / Cine va asigura interimatul la Ministerul Muncii

Schimburi de noapte, soluția pentru finalizarea la timp a lucrărilor pe lotul 1 al A0. Cristian Pistol: ”Am solicitat creșterea ritmului de lucru”

EXCLUSIV VIDEO | Scapă de împușcare cei 426 de urși, așa cum a semnat Tánczos Barna? Fechet: ”Nu sunt de acord cu vânătoarea la urs pentru trofeu”

EXCLUSIV VIDEO | Cum pot fi salvate pădurile de la tăiere. Ministrul Mediului: ”Monitorizăm din satelit, aerian și cu camere de supraveghere”

EXCLUSIV VIDEO | România riscă să plătească milioane de euro pentru depozitele de deșeuri neînchise. Fechet: ”Mă tem că va fi o condamnare în toamnă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice