Schimburi de noapte, soluția pentru finalizarea la timp a lucrărilor pe lotul 1 al A0. Cristian Pistol: ”Am solicitat creșterea ritmului de lucru”

Publicat: 12/07/2023, 11:59
Actualizat: 12/07/2023, 12:03

S-au așternut deja primii kilometri de asfalt pe lotul 1 al Autostrăzii de Centură a Capitalei, pe segmentul cuprins între localitățile Glina și Vidra, în lungime de 2,8 km. Pentru ca întreg lotul de 16,93 km să fie gata până la sfârșitul anului, CNAIR a solicitat constructorului – Alsim Alarko – să lucreze și noaptea.

Pentru a-și respecta promisiunea de a da în circulație primele două loturi din Autostrada Capitalei, semi-inelul de sud, conducerea CNAIR a început verificările pe teren.

“Mobilizarea în șantier este bună iar constructorul turc Alsim Alarko lucreaza acum inclusiv la rampele celor 4 pasaje, la finalizarea terasamentelor care au ajuns la un stadiu de 90% și la suprastructura drumului. Stadiul fizic al lucrărilor din șantier se apropie de 70% iar constructorul și-a asumat deschiderea circulației până la finalul acestui an”, a scris pe Facebook directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Conform celor găsite pe teren, pe 2,8 km, între localităile Glina și Vidra, în zona nodului turier cu DN 4, Buucrești-Oltenița, s-a așternut deja asfalt. Totuși, pentru ca lucrarea să fie gata la termen, este nevoie de o mobilizare suplimentară.

“Am solicitat creșterea ritmului de lucru, inclusiv în schimburi de noapte, astfel încât termenul asumat să fie respectat”, a mai scris directorul general al CNAIR.

Lotul 2, gata în luna octombrie

Pe lotul 2, în lungime de 16,3 km, construit tot de tucii de la Alsim Alarko, stadiul lucrărilor a ajuns la 80 la sută.

“Constructorul este bine mobilizat și lucrează intens la suprastructura drumului, la parcări și la pasajele care supratraversează autostrada. Pe podul peste DN 5 se montează deja hidroizolație și parapete. Peste pasajul peste CF 1 Decembrie a fost așternut deja asphalt”, au fost concluziile lui Cristian Pistol, la sfârșitul vizitei pe șantier.

”Am cerut ca lucrările să respecte normele de calitate pentru a nu avea probleme ulterioare în exploatare. Reprezentanții constructorului turc (Alsim Alarko) au dat asigurari că folosesc cele mai bune soluții deoarece nu doresc nici ei sa aibă probleme în perioada de garanție”

Cristian Pistol, director general CNAIR

Semi-inelul de sud al A0, deschis integral vara viitoare

Dacă vor fi respectate termenele, până la finalul acestui an se va putea circula pe loturile 1 (16,93 km) și 2 (16,3 km) ale semi-inelului de Sud al A0, de la Autostrada A2 (București-Constanța) la Jilava (DN 5, București – Giurgiu) și de la Jilava la Bragadiru – Cornetu (DN 6, București-Alexandria). Ambele loturi au același constructor turc, Alsim Alarko.

Lotul 3 (18 km), construit de grecii de la Aktor, de la Bragadiru-Cornetu la A1 (București-Pitești) Ciorogârla, în zona Ciorogârla – Dragomirești Vale, va fi finalizat în vara anului viitor.

Autostrada Capitalei sau A0 are o lungime de 101 km, dintre care 51 km semi-inelul de Sud.


Citește și:

Compania Hidroelectrica, listată miercuri la Bursa de Valori București

EXCLUSIV VIDEO | Impactul fiscal al garanțiilor acordate de FNGCIMM. Dumitru Nancu: “Fiecare leu garantat de stat a întors 12 lei în economie”

VIDEO | Inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav. Cursă TAROM pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu

EXCLUSIV | Viceprimarul general al Capitalei: ”Astăzi semnăm contractul pentru parcometre și amenajăm 170 de locuri de parcare pe Bd. Primăverii”

EXCLUSIV VIDEO | Când se va putea circula ca pe autostradă de la Craiova la Pitești. ”Fără acest lot, nu vom avea continuitate”

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace