PSD Mioveni îl susține pe primarul reținut de DNA: ”Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită”

PSD Mioveni îl susține pe primarul reținut de DNA: ”Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită”
Publicat: 05/10/2023, 12:42
Actualizat: 05/10/2023, 14:43

Primarul din Mioveni a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sub acuzația de trafic de influență. Ion Georgescu este acuzat de procurori că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare.

UPDATE – 14:35

Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a transmis un comunicat de presă în care a precizat că Ion Georgescu beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar administrația locală a orașului Mioveni va beneficia de toată susținerea, iar proiectele de dezvoltare derulate – fie că este vorba despre fonduri locale, fie de fonduri guvernamentale – nu vor avea de suferit.

Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis, în ședință extraordinară, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, având în vedere suspiciunile apărute la adresa domniei sale. Am urmat aceeași cale care a fost adoptată de PSD în toată țara. Conform Constituției, primarul Ion Georgescu beneficiază – ca oricare cetățean al României – de prezumția de nevinovăție. Avem încrederea că domnul Ion Georgescu va avea puterea de a face lumină în acest caz.

Dăm asigurări locuitorilor din Mioveni că administrația locală a orașului va beneficia în continuare de toată susținerea noastră, astfel încât proiectele de dezvoltare derulate la nivelul orașului atât prin fonduri locale, cât și guvernamentale și europene nu vor avea de suferit.

Suntem convinși, în egală măsură, că organizația din Mioveni a PSD are capacitatea de a rămâne la fel de puternică și de unită și va sprijini și pe mai departe programul de dezvoltare a orașului, inclusiv prin activitatea din cadrul Consiliului Local”, a transmis Biroul Permanent Județean al PSD Argeș

Știrea inițială

După ce organizația PSD Argeș a anunțat că edilul a fost exclus din partid ca urmare a reținerii acestuia, filiala din Mioveni a PSD a anunțat, surprinzător, că îl susține pe Ioan Georgescu.

Anunțul a fost făcut – joi, 5 octombrie 2023, în jurul orei 11:30 – pe pagina de Facebook a filialei, iar reprezentanții PSD Mioveni au transmis că edilul are ”susținerea totală” a organizației, fiind considerat ”nevinovat”.

Organizația PSD MIOVENI s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată, credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni.

Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”, a transmis PSD Mioveni.

Organizația PSD Argeș a anunțat că edilul a fost exclus din partid

Organizația PSD Argeș a anunțat că edilul a fost exclus din partid ca urmare a reținerii acestuia.

”Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni”, a transmis, miercuri seară, PSD Argeş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Preşedintele PSD Argeş – Ion Mînzînă – a afirmat că ”PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi”. ”PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA lui Ion Georgescu

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului Georgescu Ion, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență”, au transmis, joi, reprezentanții DNA.

Anchetatorii menționează în ordonanța de reținere modul în care s-au derulat faptele de care este acuzat primarul din Mioveni.

”În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală”, s-a precizat în ordonanța de reținere. (alte informații AICI)

Sursa foto – Ion Georgescu/Facebook


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...