Rețetă de pastramă tradițională pentru 1 Mai. Iată cele 12 ingrediente pe care să le utilizezi pentru această rețetă, dar și cei 5 pași esențiali care te vor ajuta să prepari un produs gustos. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de un kilogram de carne (preferabil de oaie), dar și mai multe tipuri de condimente.
Data de 1 Mai se apropie cu pași repezi, iar multe persoane au luat în considerare o eventuală ieșire în natură, la iarbă verde, pentru a face un grătar. De altfel, micii, dar și alte preparate gustoase pot fi pregătite acasă, pentru masa de 1 Mai, precum și pastrama tradițională. Iată o rețetă cu 12 ingrediente, dar și cei 5 pași esențiali pentru ca pastrama tradițională să iasă gustoasă, aromată.
Iată care sunt ingredientele care pot fi utilizate pentru a pregăti o pastramă tradițională, potrivit Click.
Există o serie de pași care pot fi urmați, pentru a pregăti o rețetă de pastramă tradițională pentru 1 Mai, cu totul aromată și specială. Primul pas este legat de modul în care este preparată carnea de oaie. Carnea trebuie să fie dezosată și tăiată bucăți (grosime de 1-2 cm).
Apoi, următorul pas reprezintă condimentarea. Bucățile de carne se condimentează (fără să se pună usturoiul).
După condimentarea bucăților de carne se vor adăuga următoarele ingrediente: ulei, frunza de dafin, usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin. Apoi, se adaugă vin roșu.
Al patrulea pas constă în lăsarea bucăților de carne de oaie să se marineze la frigider, pe o perioadă de 3 zile.
În cele din urmă, după 3 zile, carnea se lasă la uscat. Poate fi tăiată bucăți, se lasă 2 ore pe șervețele pentru eliminarea excesului de lichid, apoi se poate afuma. Ori, dacă preferi, o poți pune pe grătar. Poftă bună!
De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar, de 1 Mai. Truc pentru un gust perfect
Rețeta de tort Kinder fără coacere. Desertul perfect și rapid pentru orice ocazie
Ciorbă de miel ardelenească. Secretul constă în modul de preparare
Istoria mititeilor. Preparatul cel mai POPULAR din bucătăria românească este de origine străină
Medicul Vlad Ciurea a făcut calculul. Câți MITITEI trebuie să mâncăm, de fapt
Sursă foto: colaj Shutterstock – caracter ilustrativ