Există multe rețete de ciorbă de miel pentru fiecare regiune a țării. Nu doar moldovenii se bucură de rețete autentice, ci și ardelenii sunt meșteșugari în ale gătitului. Iată varianta de ciorbă de miel ardelenească pe care să o încerci și tu! Secretul constă în modul de preparare.
Ciorba de miel este un preparat nelipsit din meniul de Paște. Este o ciorbă densă, cu bucăți de carne de miel, adesea mâncată înainte de friptura de miel. Iată, așadar, rețeta de ciorbă de miel ardelenească.
Ingrediente
Mai întâi, se spală și se curăță bine carnea de miel. Se pune la fiert cu o lingură de oțet și sare. Supa se spumează constant. Morcovul se dă prin răzătoare, iar restul de legume se taie cubulețe și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei. După ce s-au călit, se adaugă în apa cu carne. Se pun apoi și foile de dafin, leușteanul și boabele de piper.
Atunci când carnea s-a fiert, se scoate pe o farfurie și se porționează, apoi se adaugă din nou în oală. Se pune orez, oțet după gust și se mai fierbe puțin. Se adaugă dressing-ul făcut din făină, gălbenușuri de ouă și smântână lichidă.
Se bat toate într-un bol și se temperează adăugând câteva polonice de supă în el. Se toarnă în oală și se amestecă. Se mai dă într-un clocot sau două și se oprește focul, adăugând apoi mărar tocat mărunt.
CITEȘTE ȘI: