Schimbări majore la WhatsApp! Ce se va întâmpla cu datele utilizatorilor

Schimbări majore la WhatsApp! Ce se va întâmpla cu datele utilizatorilor
Schimbări majore la WhatsApp! Ce se va întâmpla cu datele utilizatorilor / Foto: Pixabay.com
Publicat: 07/01/2021, 11:08

Cea mai populară aplicație de comunicare are un nou set de condiții de utilizare. Transmiterea datelor va fi făcută către Facebook, compania care deține WhatsApp!

Facebook nu renunță la accesarea datelor strânse de WhatsApp, atunci când folosim aplicația, scrie news.ro, deși UE a interzis această practică.

De data aceasta, colectarea nu are însă legătură cu afișarea reclamelor.

Facebook vrea să pună WhatsApp pe profit

WhatsApp a început, de miercuri, să afișeze o notificare celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi, prin care le aduce la cunoștință modificările operate.

Acestea se împart în trei categorii:

– Folosirea propriu-zisă a WhatsApp
– Modul în care companiile care vând pe WhatsApp pot utiliza Facebook pentru a stoca datele despre clienți
– Integrarea WhatsApp cu Facebook

Facebook va avea acces la numeroase informații colectate de WhatsApp, de la datele tranzacțiilor realizate de cei care vor face shopping, la cele de identificare ale dispozitivelor și IP-urile utilizatorilor.

Desigur, abordarea ține de noua strategie de monetizare a WhatsApp, care, în loc de reclame, se va axa pe serviciile furnizate companiilor, care vor putea comunica cu clienții și vinde direct în cadrul platformei sociale.

Anunț important pentru utilizatorii WhatsApp. Acestea sunt telefoanele pe care aplicația nu va mai funcționa de la începutul anului 2021

Este considerată, fără rezerve, cea mai populară aplicație de chat la nivel mondial, însă utilizatorii Whatsapp trebuie să știe că începutul anului 2021 vine cu unele surprize.

Aplicația Whatsapp nu va mai funcționa pe mai multe modele de smartphone-uri cu sistem de operare iOS și Android, potrivit informațiilor furnizate de Statista și de Whatsapp.

Totuși, este vorba despre versiuni mai vechi ale celor două platforme.

În ceea ce privește Android, nu vor mai putea rula WhatsApp smartphone-urile cu sistem de operare Android 4.0.3 sau mai vechi, exemplele fiind HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau Samsung Galaxy S2.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase