Iată trucul care te ajută să nu prepari un orez lipicios. Acest secret a fost dezvăluit de bucătarii experimentați. Sunt câțiva pași pe care ai putea să îi respecți, dacă dorești ca preparatul să iasă perfect. O simplă greșeală ar putea strica textura orezului!
Unele preparate necesită o atenție sporită, atunci când sunt gătite, pentru a avea aspectul și texturile dorite. Chiar dacă poate părea ușor de gătit, orezul poate să își schimbe rapid textura și poate chiar să fie devină foarte lipicios. O asemenea textură este generată, de cele mai multe ori, de amidonul eliberat de boabele de orez.
Însă, ce trebuie să faci pentru a nu prepara un orez lipicios? Există câțiva pași pe care ai putea să îi urmezi, dacă dorești ca preparatul să nu aibă o textură lipicioasă. De altfel, secretul a fost dezvăluit de bucătarii experimentați – greșeala pe care s-o eviți, pentru pregătirea unui fel de mâncare gustos!
Mai înainte de toate, trebuie ca orezul să fie clătit foarte bine. Este un pas peste care nu ar trebui să sari, mai ales dacă dorești ca orezul fiert să fie ușor aerat, iar boabele să nu se lipească între ele. Clătirea orezului reprezintă un pas esențial, pentru a diminua amidonul. În principiu, 3-4 clătiri ar fi suficiente.
De asemenea, este important ca proporțiile să fie respectate – la o cană de orez cu bob lung se adaug o cană și jumătate de apă, de exemplu. O cantitate de apă mult prea mare ar putea afecta textura orezului, făcându-l lipicios. Totodată, bucătarii experimentați recomandă ca orezul să nu fie amestecat, în timp ce este gătit. Apoi, după ce este fiert, trebuie să fie lăsat la odihnit 5-10 minute, acoperit cu un capac, arată Fanatik.
Câte zile poate fi ținută carnea de miel în frigider, fără se se strice. Cât rezistă, dacă e gătită
Uleiuri nocive și uleiuri benefice pentru CREIER. La ce trebuie fiți atenți când citiți etichetele
Când expiră condimentele? În cât timp ar trebui consumate, de fapt
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ