Ca în fiecare an, carnea de miel este vedeta din meniul de Paște. Deși mai scump anul acesta, comercializându-se cu sume între 35-40 de lei pe kilogram, cu siguranță, fiecare român a achiziționat-o măcar fie chiar și pentru un singur preparat. Dar cât timp se ține carnea de miel în frigider, crudă, și cât rezistă dacă e gătită.
Carnea de miel este o carne bogată în nutrienți. Are mult potasiu, fosfor și zinc, precum și acid folic, calciu și vitamina E, toate de mare ajutor sistemului imunitar. În plus, carnea de miel conține cantități însemnate de fier și seleniu, precum și vitaminele B12 și B3, care oferă protecție organismului, întărind sistemul nervos și nu numai. Așadar, carnea de miel este numai bună de a fi inclusă în dietă.
Dacă ați cumpărat carne de miel pentru masa de Paște și nu ați gătit-o pe toată, atunci trebuie să știți cum se depoziteză corect. Ei bine, specialiștii spun că, carnea de miel se păstrează cel mai bine la rece, în frigider, la o temperatură de 0-4°C, timp de 3-5 zile.
Dacă ați tranformat carnea de miel într-o friptură fragedă și suculentă pentru masa de Paște, atunci trebuie să știți că acest aliment se deteriorează destul e rapid dacă nu este păstrat în condiții optime de depozitare. Astfel, după ce este preparată, la 2-3 ore, friptura de miel trebuie băgată musai la frigider. În cazul în care aveți dubii în ceea ce privește prospețimea fripturii, mirosul înțepător al cărnii este un indiciu că alimentul s-a alterat.
Dacă este ținută la frigider, friptura de miel poate să fie păstrată timp de 3-4 zile, iar dacă alegi să o pui în congelator, tot la 2-3 ore de când a fost gătită, în recipiente adânci sau în punguțe mici, pentru ca produsul să fie congelat uniform, nu trebuie păstrată mai mult de o lună.
Este bine de știut faptul că carnea de miel se alterează destul de ușor, dacă nu este depozitată în condiții optime. Prin urmare, dacă aveți friptură rămasă de la masa de Paște, ea se poate reîncălzi și consuma neapărat în interval de câteva zile.
CITEȘTE ȘI: