Un afacerist român, mort de COVID-19 în Marea Britanie, ar fi fost îngropat cu acte false, într-un cimitir din București. Poliția a deschis o anchetă! (EXCLUSIV)

Publicat: 22 02. 2021, 18:30
Actualizat: 22 02. 2021, 18:34

Polițiștii bucureșteni cercetează condițiile în care a fost repatriat din Marea Britanie și înhumat trupul unui afacerist român decedat de COVID-19. Cu toate că, pe certificatul de deces al bărbatului era trecut faptul că acesta s-a stins din cauza noului coronavirus, omul de afaceri, care deținea o firmă de construcții, a fost îngropat, dumincă, într-un cimitir din Capitală, în condiții obișnuite, în sensul în care sicriul ar fi fost ținut în capelă, cu capacul deschis.

Bucureșteanul Gilberto Nicu părăsise România cu ani în urmă și se stabilise, alături în Marea Britanie, unde deținea o firmă specializată în construirea de clădiri de birouri și apartamente.

Acesta fusese internat de urgență la Northampton General Hospital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus și a avut grave probleme respiratorii.

Pacientul a decedat la data de 12 februarie, iar familia a făcut demersuri pentru repatrierea trupului neînsuflețit.

Sicriul a ajuns la București la sfârșitul săptâmânii trecute, cu ajutorul unei firme servicii funerare din Alba Iulia, care l-a transportat cu o mașină mortuară.

Afaceristul mort de COVID, ținut în capelă cu sicriul deschis

Cu toate că pe certificiatul de deces al omului de afaceri scrie că moartea a fost provocată de COVID, acesta ar fi fost ținut în capela Cimitirului „Reînvierea”, din sectorul 2, iar capacul sicriului ar fi fost deschis și nu a fost îngropat imediat, așa cum cere legea.

În acest sens, polițiștii bucureșteni au descis o anchetă după ce ar fi apărut informații legate de faptul că, în realitate, cadavrul a fost introdus în țară în mod ilegal, iar mai apoi ar fi fost ținut în capelă și îngropat pe baza unui document fals.

Există bănuiala că pe numele lui Gilberto Nicu nu ar fi fost fost eliberat așa-numitul pașaport mortuar, care trebuia emis de către Consulatul României, document obligatoriu pentru introducerea, în România, a trupului neînsuflețit.

Mai mult, există și suspiciuni legate de faptul că, în certificatul de îmbălsămare, completat de firma din România, ar fi fost trecută alătă cauză a decesului decât se menționa în certificatul de deces copletat de autoritățile britanice.