Anthony Fauci, despre dezinformările privind imunizarea anti-Covid: „Nu am fi scăpat de variolă, dacă aveam reticența de azi la vaccin“

Anthony Fauci, despre dezinformările privind imunizarea anti-Covid: „Nu am fi scăpat de variolă, dacă aveam reticența de azi la vaccin“
Anthony Fauci / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/07/2021, 10:40
Actualizat: 19/07/2021, 10:43

Medicul Anthony Fauci a criticat rețelele de socializare, în contextul dezinformărilor privind vaccinarea împotriva noului croronavirus.

„Nu am fi scăpat de variolă, dacă aveam reticența pe care o avem azi la vaccin“, a spus consilierul Statelor Unite pentru epidemia de Covid.

Anterior, inclusiv președintele american Joe Biden a făcut același lucru.

„Omoară oameni“, a răspuns liderul american când a fost întrebat ce mesaj are pentru Facebook în legătură cu răspândirea informațiilor false despre coronavirus și siguranța vaccinurilor.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki, a precizat că „sunt 12 persoane care produc 65% din dezinformarea anti-vaccin pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook“.

Cum se apără Mark Zuckerberg în fața acuzațiilor

În replică, șeful Facebook, Mark Zuckerberg, susține că, dimpotrivă, rețeaua sa de socializare „salvează vieţi”: a retras „peste 18 milioane de postări de dezinformare despre COVID-19” şi „a distribuit către două miliarde de oameni informaţii sigure despre vaccinuri“.

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase