Un oficial OMS, cu legături în Institutul de Virologie din Wuhan, i-a mulțumit lui Anthony Fauci că a respins „mitul virusului scăpat din laborator”

Un oficial OMS, cu legături în Institutul de Virologie din Wuhan, i-a mulțumit lui Anthony Fauci că a respins „mitul virusului scăpat din laborator”
Anthnoy Fauci nu mai este atât de „convins” că virusul SARs-CoV-2 a apărut în mod natural / Sursă FOTO: captură video - YouTube
Publicat: 02/06/2021, 11:41

Anthony Fauci a primit un mail de mulțumire de la un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care are legături în Institutul de Virologie din Wuhan. Acesta își arăta recunoștința deoarece specialistul american a respins teoriile conform cărora virusul SARS-CoV-2 a fost creat de om.

Peter Daszak, care făcea parte din echipa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care a călătorit în China pentru a investiga originea virusului, i-a trimis lui Anthony Fauci un e-mail pe 18 aprilie 2020 în care îi mulțumea că a „respins” afirmația conform căreia COVID-19 a scăpat dintr-un laborator. Mesajul face parte dintr-o serie de e-mailuri obținute de către BuzzFeed în temeiul Freedom of Information Act.

„Am vrut doar să vă mulțumesc personal în numele personalului și al colaboratorilor noștri, pentru că ați afirmat în mod public că dovezile științifice susțin originea naturală a COVID-19, care s-a transmis de la lilieci la oameni, ci nu a fost scăpat dintr-un laborator al Institutului de Virologie Wuhan”, a scris Peter Daszak.

Acesta a adăugat faptul că comentariile „curajoase” ale lui Anthony Fauci sunt transmise de cineva în care oamenii au încredere și vor ajuta la „disiparea miturilor care se învârt în jurul originilor virusului”.

Anthony Fauci i-a răspuns a doua zi, scriind: „Multe mulțumiri pentru mesajul tău amabil”.

Reprezentantul OMS, implicat în Institutul din Wuhan

Peter Daszak conduce o organizație, EcoHealth Alliance, care a acordat 3,4 milioane de dolari subvenții de la Institutele Naționale de Sănătate Institutului Wuhan pentru a studia coronavirusurile de lilieci între 2014 și 2019. Acesta a fost, de asemenea, membru al echipei OMS care a călătorit în Wuhan pentru a cerceta originile COVID-19.

În concluzia anchetei din Wuhan se susține că teoria potrivit căreia virusul a scăpat dintr-un laborator era foarte puțin probabilă și că era probabil, dar nu sigur, că boala a fost transmisă oamenilor de către animale. Peter Daszak a transmis recent că o astfel de teorie face parte din „teoriile conspirației”.

E-mailul lui Daszak se referea la comentariile pe care Anthony Fauci le-a făcut în cadrul unui briefing de presă din 17 aprilie 2020, în care a fost întrebat despre teoriile conform cărora COVID-19 ar fi provenit de la Institutul de Virologie din Wuhan. Specialistul american a răspuns la întrebare citând un studiu recent în care se constata că mutațiile virusului sunt „în totalitate în concordanță trecerea de la o specie la alta, de la un animal la un om”.

Fox News a publicat un raport exclusiv pe 15 aprilie 2020, susținând că mai multe surse credeau că virusul provine din laboratorul chinez. Președintele de atunci, Donald Trump, a sugerat, de asemenea, că el crede că virusul ar fi putut fi creat de om, spunând în acel moment că teoria „pare să aibă sens” și că „o mulțime de oameni o analizează”.

Anthony Fauci a declarat luna trecută că „nu este convins” că noul COVID-19 s-a dezvoltat natural, în ciuda faptului că a afirmat anterior că este „foarte probabil” ca boala să aibă o origine naturală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista