Dr. Anthony Fauci, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Aproape sigur vom avea nevoie

Dr. Anthony Fauci, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Aproape sigur vom avea nevoie
Dr. Anthony Fauci, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Aproape sigur vom avea nevoie
Publicat: 20/05/2021, 22:45

O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în aproximativ un an de la imunizare, este de părere Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite.

De aceeași părere este și directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, care a precizat că așteaptă să vadă care vor fi recomandările Agenției Medicamentului din Statele Unite, informează CNN, citat de Digi24.

Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

El consideră și că este posibil să nu fie nevoie de vaccinuri modificate pentru noile variante ale coronavirusului.

„Probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale”

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a mai spus Fauci.

Albert Bourla a declarat că Pfizer nu a finalizat încă studiile privind a treia doză.

„Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, afirmă Bourla.

„Dacă au trecut opt luni de la a doua doză, ar putea fi nevoie de o a treia”, a mai spus Albert Bourla, adăugând că dozele de rapel ar putea fi gata în luna septembrie sau octombrie.