Anthony Fauci: „Nu cunoaștem abilitatea acestui virus. În fiecare săptămână suntem loviți”

Anthony Fauci: „Nu cunoaștem abilitatea acestui virus. În fiecare săptămână suntem loviți”
Dr. Anthony Fauci / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/05/2021, 11:32

Anthony Fauci, consilierul pe probleme de sănătate publică al președintelui Statelor Unite, Joe Biden, spune că virusul SARS-CoV-2 încă reprezintă o amenințare importantă.

El spune că oamenii de știință nu au încă absolut toate informațiile de care au nevoie pentru a eradica acest virus, informează Aleph News.

„Un alt lucru pe care nu-l ştim este abilitatea, cât de mare este abilitatea acestui virus, dacă nu-l eradicăm, să dezvolte noi variante. Şi în fiecare săptămână care trece suntem loviţi cu altă provocare”, a declarat Anthony Fauci, aflat la Vatican, la o conferință pe probleme de amenințări globale de sănătate.

Specialistul a făcut referire, în timpul conferinței, și la schimbările de optică din timpul pandemiei.

„Când trecem printr-o perioadă foarte grea, ca evoluţia unei pandemii, oamenii nu apreciază faptul că e şi o evoluţie a înţelegerii (virusului, n. red.), în care îţi vei schimba câteva dintre punctele de vedere”, a mai spus Fauci.

Recent, Anthony Fauci spunea că este posibil ca americanii să poată reveni la o viată normală la sfârșitul anului

Luna trecută, Anthony Fauci spunea că o revenire la „normal” ar putea veni până la sfârșitul anului, aliniindu-și previziunile cu obiectivul de Crăciun stabilit de președintele american Joe Biden.

Specialistul a spus că există mulți factori – inclusiv apariția variantelor de coronavirus care sunt mai contagioase – care vor influența atunci când americanii pot reveni la activități care au fost oprite de pandemie. Este posibil ca americanii să poată reveni la o viata normală „undeva între toamnă și sfârșitul anului, așa cum a spus președintele, până la sfârșitul anului, de Crăciun”, a spus Fauci.

Anthony Fauci spune că finalul pandemiei este direct influențat de numărul persoanelor care vor fi de acord să se vaccineze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase