Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 3 și 4 decembrie

Publicat: 03 12. 2022, 08:00

Prima săptămână de iarnă nu aduce cu ea zăpada așteptată, dar Bucureștiul este o adevărată poveste de sezon, motiv pentru care îți punem pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte numai bune să-ți încălzească sufletul.

Filme pe agenda de weekend

Cinci premiere pe agenda de weekend, dar o mulțime de alte filme care te așteaptă în cinematografe. Profită de zilele libere și mergi să vezi măcar unul dintre titlurile cele mai așteptate ale anului care se încheie curând.

„Corset”

Împărăteasa Austriei e admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 Sissi împlinește 40 de ani și e forțată să se conformeze unei imagini care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile.

Regia: Marie Kreutzer

Cu: Colin Morgan, Vicky Krieps, Finnegan Oldfield, Alma Hasun, Jeanne Werner

Gen film: Biografic

„Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”

Pe 14 octombrie 1916, când un cercetaș descoperă că armata germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță pe comisarul orașului și luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române.

Regia: Sergiu Prodan, Barbu Silviu Tripăduș

Cu: Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneț, Daniel Nuță

Gen film: Dramă

„Hai hui în timp”

Firul acțiunii se concentrează pe un grup de puști care găsesc o metodă inedită de a călători în timp, însă ale căror planuri le sunt permanent amenințate de personajele negative.

Regia: Irina Murgeanu Grigore

Cu: Constantin Cotimanis, Gabriel Spahiu, Cosmin Seleși, Mirela Zeța

Gen film: Aventuri

„Omul lui Dumnezeu”

Exilat în mod injust, umilit și condamnat fără să aibă parte de un proces. Man of God prezintă patimile Sfântului Nectarie din Eghina, care trebuie să îndure ura vrăjmașilor lui în timp ce duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

Regia: Yelena Popovic

Cu: Tonia Sotiropoulou, Alexander Petrov, Aris Servetalis, Manos Gavras

Gen film: Biografic

„Crăciun de coșmar”

Când un grup de mercenari atacă domeniul unei familii înstărite, Moș Crăciun face pasul în față pentru a salva situația (și sărbatorile de iarnă).

Regia: Tommy Wirkola

Cu: David Harbour, John Leguizamo, Cam Gigandet, Beverly D’Angelo, Alex Hassell

Gen film: Acţiune

Teatru pe agenda de weekend

Bucură-te de povești de iarnă, de comedii și mistere în zile parcă făcute special pentru a merge la teatru. Ai pe agenda de weekend doar câteva propuneri, în București sunt mult mai multe piese care merită văzute.

„Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”

A venit și rândul compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski să-și primească locul cuvenit în seria copilăriilor și cel al poveștilor din  proiectul „Clasic e fantastic”.

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în  1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase și ușor de…fluierat. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văzuseră și ascultaseră Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită sau Spărgătorul de nuci…

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au și dansat. Ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un  rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă. În partea a doua a spectacolului vom prezenta povestea și muzica Spărgătorului de nuci. Din decorul nostru nu va lipsi cu siguranță nici marele și strălucitorul brad de Crăciun căci, întreaga poveste se desfășoară în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor.

Când: sâmbătă, 3 decembrie, ora 18.00

Unde: Teatrul Odeon

Distribuția: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară)

Regia: Monica Ciută

„Sonată de toamnă”

După mulți ani, Charlotte, o pianistă celebră și aplaudată în toată lumea, își vizitează fiica, undeva, într-un sat pierdut de lume, la casa parohială unde locuiește alături de soțul ei, Viktor.

Între Eva și mama ei s-a așezat o tăcere îndelungată, ani întregi și episoade importante din viața lor au rămas necunoscute, fiecare și-a urmat drumul… Charlotte a străbătut lumea susținând concerte extraordinare, s-a bucurat de succes, a iubit, a suferit; Eva a trăit departe de zgomotul lumii, cu universul ei, cu tăcerile ei, cu spaimele ei, cu tristețile ei, cu (ne)iubirile ei, încercând să găsească o lumină în întunericul ei.

Când Charlotte își vizitează fiica, fiecare poartă cu ea pierderi importante și, în cele câteva ore pe care le petrec împreună, ies la iveală adevăruri dureroase, niciodată rostite până atunci, cu atât mai mult cu cât, la casa parohială, Charlotte o descoperă și pe fiica ei bolnavă, Helena. Traumele copilăriei, dragostea frântă, mereu neînțeleasă, suferințele mereu înghițite, toate se rostogolesc cu violență și, într-o noapte, răbufnesc cu forța unui uragan care mătură totul în calea lui.

Celebra poveste a lui Ingmar Bergman ne vorbește azi, într-o interpretare cutremurătoare, despre suferință, despre feminitate, despre depresie, despre asumare, despre pierderi irecuperabile și, mai ales, despre iubire.

Când: sâmbătăt, 3 decembrie, ora 19.30

Unde: Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Distribuția: Victoria Cociaș, Laura Vasiliu, Sorina Ștefănescu, Dan Bordeianu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

„Gara”

Un spectacol după un scenariu original despre destin, despre bucuria de a trăi, despre frumusețea condiției de a fi Om! Surprinse timp de un ceas pe peronul unei gări, 12 personaje cât tot atâtea destine își reclamă, rând pe rând, dreptul la gest. În spatele fiecăruia dintre aceștia se află o poveste cât viața, iar singurul lucru comun este întâmplarea că se află aici și acum, așteptând un tren care pare că nu va sosi niciodată. Sau…

Gara nu este altceva decât punctul în care cele 12 vieți se intersectează, un pretext absurd care scoate la iveală tot ceea ce acești oameni simt nevoia să spună despre ei. Ca în fața unui judecător închipuit, personajele își adună curajul și își țin fiecare pledoaria, încercând nimic altceva decât să dovedească faptul că sunt vii.

Gara este o turnantă, un spațiu de trecere prin care niște destine își plimbă clipa de glorie fără să bănuiască faptul că se află acolo pentru că așa trebuie, pentru că numai așa soarta fiecăruia poate deveni și soarta celorlalți. Privită din perspectiva aceasta, gara este un adevărat creuzet în care se macină lucruri a căror semnificație depășește cu mult simpla întâmplare.

Când: duminică, 4 decembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Masca

Distribuția: Sorin Dinculescu, Anamaria Pîslaru, Dora Iftode, Mihai Mălaimare, Valentin Mihalache, Alina Crăiță, Laura Dumitrașcu-Duică, Agnes Muschici, Petru Marginean, Zsuzsana Cerveni, Ioana Răchită, Mădălin Mladinovici

Regia: Mihai Mălaimare

„Medeea: Furie”

Spectacolul reinterpretează mitul antic al Medeei și transformă relațiile de forță dintre personajele tragediei, din perspectiva unor întrebări contemporane. Ce înseamnă să fii „un părinte bun”? Cum gestionăm tensiunile care se nasc între viața personală de adult și sacrificiile presupuse de creșterea copiilor? Cât de rațional poate fi omul în fața emoțiilor sale?
Când: duminică, 4 decembrie, ora 19.00
Unde: Teatrul Apropo
Distribuția: Valentina Zaharia, Denis Hanganu, Lucian Pavel, Fulvia Folosea, Sidonia Doica
Regia: Radu Popescu

Concerte pe agenda de weekend

Ține ritmul cu piese vechi sau noi la unul dintre concertele pe care le-am pus în această săptămână pe agenda de weekend.

Muzici Vechi cu TIMPURI NOI / vol. IV –  „Stere”, Quantic Pub, sâmbătă, 3 decembrie, ora 19.00

Tess Parks (CA), Control Club, sâmbătă, 3 decembrie, ora 20.00

Red Straits, The Pub Universității, sâmbătă, 3 decembrie, ora 20.00

Pop opera – cu Cezar Ouatu, Marcel Pavel, Monica Anghel, Jonathan Cilia Faro, Sala Palatului, sâmbătă, 3 decembrie, ora 20.00

Jazzy Sunday with Puiu Pascu, Virgil Popescu, Titi Herescu Trio, Berăria H, duminică, 4 decembrie, ora 13.00

Concert coral de sărbători, Ateneul Român, duminicp, 4 decembrie, ora 19.00

Foto: Teatrul Odeon

CITEȘTE ȘI: C.C. Catch, Ricchi e Poveri, Bad Boys Blue, printre artiștii care vin la Cluj la concertul Discoteca ‘80

Johnny Depp, în concert la București cu trupa Hollywood Vampires. Când va avea loc evenimentul

Depeche Mode anunță un nou album și un turneu mondial. Când ajunge în România