Depeche Mode anunță un nou album și un turneu mondial. Când ajunge în România

Depeche Mode anunță un nou album și un turneu mondial. Când ajunge în România
Publicat: 05/10/2022, 09:19
Actualizat: 05/10/2022, 09:19

Trupa Depeche Mode și-a anunțat cel de-al 15-lea album de studio, „Memento Mori”, dar și un nou turneu mondial,  în 2023, când ajunge și în România.

În timpul unei conferințe de presă care a avut loc marți la Berlin, solistul Dave Gahan și compozitorul principal Martin Gore au prezentat în avanpremieră o piesă muzicală de pe viitorul lor album, pe care l-au înregistrat în Santa Barbara, California.

Cei doi urmează să meargă la New York, pentru a termina lucrul la noul album, produs de James Ford. „Suntem destul de departe acum, în procesul real de înregistrare”, a explicat Gore. „Avem toate piesele terminate pentru album, fără ca acestea să fie mixate”, a mai spus acesta.

Gahan a spus că Depeche Mode a început să compună albumul „cu câțiva ani în urmă”, înainte de a se reuni în studio, în această vară. Un „memento mori” este un obiect care este păstrat ca o amintire a inevitabilității morții – un craniu, de exemplu. Potrivit lui Gore, titlul albumului a fost stabilit înainte de moartea membrului fondator al grupului Andy Fletcher, la vârstă de 60 de ani, în luna mai.

„Sună morbid, dar cred că o poți privi pozitiv”, a continuat el. „Ar trebui să trăiești în fiecare zi la maximum. Cred că așa ne place și nouă să o interpretăm”, a mai spus acesta. „După dispariția lui Fletch, am decis să continuăm, deoarece suntem siguri că aceasta este ceea ce și-ar fi dorit și asta a dat cu adevărat proiectului un nivel suplimentar de sens”, a spus Gore.

„Memento Mori” – continuarea albumului „Spirit” din 2017 – va fi lansat în primăvara anului 2023 prin Columbia Records. Data lansării  va fi anunțată ulterior.

Depeche Mode, în turneu mondial anul viitor. Când ajunge grupul în România

Concertul din România este programat pe 26 iulie, pe Arena Națională din București. Biletele sunt puse în vânzare generală vineri, la ora 10.00, pe bilete.emagic.ro și în rețelele Iabilet.ro și Entertix.ro.

Cel mai recent, Depeche Mode a concertat în România la Cluj-Napoca, în 2017.

Vorbind cu NME despre viitorul Depeche Mode anul trecut, Gahan a sugerat că trupa va reveni în studio în 2022. El a spus: „Sunt o mulțime de lucruri pe care le-am făcut cu Depeche Mode de care sunt foarte mândru. Cred că asta vine cu timpul și vârsta. Martin a scos anul trecut un album care mi-a plăcut foarte mult. De fapt, am cumpărat o copie pentru că altfel nu ar fi fost corect”.

CITEȘTE ȘI: Solistul de la Depeche Mode, la un pas de moarte de patru ori: este o minune că este încă în viață

Andy Fletcher (Depeche Mode): În România, toată lumea a fost prietenoasă și amabilă

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase