Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 5 și 6 noiembrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 5 și 6 noiembrie
Publicat: 05/11/2022, 08:00

Pe un final de săptămână care amintește mai degrabă de primăvară decât de toamnă târzie, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care te vor face să ieși cu entuziasm din casă.

Filme pe agenda de weekend

Avem pe agenda de weekend un număr generos de premiere, printre care și două filme românești mult așteptate, dar și o comedie care îl are pe carismaticul Javier Bardem în rolul principal.

„Al cui câine sunt?”

Acest eseu documentar satiric vorbește despre politică într-o lume în care cetățenii sunt câinii, iar politicienii sunt crescătorii de câini, regizorul fiind cel care interpretează realitatea și manipulează opinia publică.

Regia: Róbert Lakatos

Cu: Róbert Lakatos, Károly Fésüs

Gen film: Documentar

„Mărturisește, Fletch!”

Devenit suspect principal într-o serie de crime, Fletch se chinuie să-și dovedească nevinovăția în timp ce încearcă și să recupereze colecția de obiecte de artă furată a logodnicei lui.

Regia: Greg Mottola

Cu: Marcia Gay Harden, Jon Hamm, Lorenza Izzo, Lucy Punch, Kyle MacLachlan

Gen film: Comedie

„Cel mai tare șef”

Așteptând vizita unei comisii care ar putea acorda companiei lui un premiu de excelență, proprietarul unei fabrici (Javier Bardem) încearcă să rezolve în timp util cât mai multe dintre problemele angajaților săi.

Regia: Fernando León de Aranoa

Cu: Javier Bardem, Manolo Solo, Óscar de la Fuente, Almudena Amor

Gen film: Comedie

„Metronom”

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisiunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, ei știu că trebuie să se despartă.

Regia: Alexandru Belc

Cu: Șerban Lazarovici, Mara Bugarin

Gen film: Dramă

„Moștenire cu scandal”

Două surori se dau peste cap să câștige simpatia mătușii lor grav bolnave. Cele două speră să devină beneficiarele unei impresionante averi, însă realizează curând că și alți membri ai familiei au planuri în aceeași direcție.

Regia: Dean Craig

Cu: Toni Collette, Anna Faris, Kathleen Turner, David Duchovny, Ron Livingston, Rosemarie DeWitt

Gen film: Comedie

Teatru pe agenda de weekend

Lasă muzele să te călăuzească în aceste zile de toamnă și mergi la teatru. Am pus pe agenda de weekend piese pentru gusturi diverse și spectatori iubitori ai unei arte inegalabile.

„Totul e relativ”

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje. Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

Când: sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Raluca Gheorghiu, Gabriel Răuţă, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

Regia: Felix Alexa

„Pensiune completă”

Ce se întâmplă atunci când soţia ştie că, din motive profesionale, soţul merge, de zece ani, într-o anumită localitate, unde se cazează la acelaşi hotel, Hotel Mimoza, când, de fapt, el îşi vizitează amanta, ce locuieşte într-o casă înconjurată de mimoze? Ce face acest soţ când află că soţia, curioasă, vrea să îi facă o surpriză şi să i se alăture în acest hotel mult-lăudat pentru o scurtă vacanţă? Cum reacţioneză amanta când trebuie să ofere pensiune completă nu doar cuplului cu pricina, ci şi altor turişti interesţi de discreţia oferită de hotel?

Când: sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

Distribuția: Cristi Iacob, Ana Bart, Ruxandra Enescu, Andrei Seușan, Claudia Prec, Vitalie Bantaș, Liliana Pană, Bogdan Talașman/ Marin Grigore, Andreea Grămoșteanu, Claudiu Istodor, Cuzin Toma

Regia: Gelu Colceag

„Fă tu primul pas”

Cum ar fi să te trezești, într-o dimineață, cu cineva în mijlocul apartamentului tău și totul să se transforme într-un neașteptat joc în doi?

Refuz, seducţie, fugă, atracţie şi mult umor. „Fă tu primul pas” este o comedie romantică plina de farmec şi extrem de vie, despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi. O poveste de iubire care, în afara teatrului, ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Când: duminică, 6 noiembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Artă București

Distribuția: Raluca Aprodu şi Marius Călugărița

Regia: Andrei Munteanu

„Scaunele”

„Scaunele” – poate cea mai metafizică dintre piesele lui Ionesco, continuă să ne răscolească existenţa, pe care o credem sau vrem cu disperare să o credem, plină de sens şi de evenimente importante. Ionesco ne arată, fără menajamente, golul în care ne zbatem, o imagine a omenirii în căutarea propriei identităţi şi a unui scop care să ne justifice viaţa.

Doi bătrâni îşi analizează cu melancolie viaţa. Vorbesc, se agită şi aşteaptă, alintându-se cu amintiri ratate. O analiză a ceea ce a fost fericirea şi nefericirea lor. Trec fulgerător de la tristeţea fără gravitate la un entuziasm fără durată, se mint, se ceartă şi se consolează reciproc. Un discurs despre singurătatea în doi, despre ratarea în cuplu şi moartea de unul singur.

Când: duminică, 6 noiembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra

Distribuția: Răzvan Vasilescu, Oana Pellea, Radu Pocovnicu

Regia: Felix Alexa

Concerte pe agenda de weekend

Un lucru este clar: dacă vrei să alungi astenia de toamnă, mergi la un concert. Am pus și în această săptămână pe agenda de weekend o mulțime de variante irezistibile.

The Motans, Berăria H, sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17.30

GOD, Vamvidd (NO), Tableau Mort (UK), Hiraeth (RO), Quantic Pub, sâmbătă, 5 noiembrie, ora 18.00

Trio Maggiore în recital, Filarmonica George Enescu, sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19.00

De Staat (NL) | CLT DRP, Club Control, sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19.00

Life on Mars, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 5 noiembrie, ora 21.30

Damian Drăghici & Brothers, Berăria H, sâmbătă, 5 noiembrie, ora 21.45

Denorm; Expirat Halele Carol, duminică, 6 noiembrie, ora 18.00

Cvartetul Arcadia în recital, Filarmonica George Enescu, duminică, 6 noiembrie, ora 19.00

Fierbințeanu – Perfect World Of Love, duminică, 6 noiembrie, ora 19.00

DOAR ATâT, The Pub Universității, duminică, 6 noiembrie, ora 19.30

Astăzi începe Festivalul Naţional de Teatru – ediţia a 32-a

Spectacole din ţară şi străinătate, dezbateri, expoziţii şi lansări de carte vor avea loc în cadrul Festivalului Naţional de Teatru – ediţia a 32-a, eveniment care începe azi la Bucureşti.

Tema ediţiei din acest an a festivalului, care va avea loc în perioada 5 – 13 noiembrie, este „Graniţe fragile. Istorii fluide”.

Selecţia a fost realizată din peste 100 de spectacole montate în stagiunea 2021-2022, produse de teatre de stat şi independente, din Bucureşti şi din ţară.

Deschiderea oficială a FNT 2022 este programată sâmbătă, la ora 16,00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, unde au loc vernisajul expoziţiei „Caramitru – Dincolo de scenă”, realizată de Florin Ghioca, şi lansarea cărţii scrise de teatrologul George Banu, „Ion Caramitru… la plecare”.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite în prima zi se numără „câine cu om, câine fără om”, creat de Radu Afrim la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, care se va juca, de la ora 18,00, la Sala Studio a TNB; „Dragoste şi alte crime” de Stefan Arsenijevic, Srdjan Koljevic, Bojan Vuletic, regia Theodor-Cristian Popescu, producţie a Teatrului Tamasi Aron Sfântu-Gheorghe, de la ora 21,00, la Sala Pictură a TNB; „Millennial History”, dramaturgia şi regia Catinca Drăgănescu – Resonate Productions (Olanda), prezentat pe scena Teatrului Excelsior; şi „Waste!”, în regia Gianinei Cărbunariu, produs de Schauspiel Stuttgart (Germania), găzduit de Teatrul Bulandra, la Sala Toma Caragiu.

În secţiunea „Spectacole invitate din străinătate”, zece producţii, creaţii ale unor regizori şi regizoare din România şi Republica Moldova, care au montat stagiunea trecută în Germania, Luxemburg, Olanda şi Serbia, vor putea fi urmărite pe parcursul FNT #32.

Foto: Strada Film International

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film Evreiesc: Între 15 și 21 noiembrie, filme, concerte și expoziții în premieră la București

Cartea „Vă place opera?”, de Luminița Constantinescu, va fi lansată la Ateneul Român, pe 5 noiembrie

„Muzeul pentru tine!” – Expoziție blockbuster cu piese de tezaur din colecțiile a 25 de muzee, la București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului