George Clooney a fost plătit cu doar 3 dolari pentru unul dintre filmele sale de succes. Despre ce lungmetraj este vorba

George Clooney a fost plătit cu doar 3 dolari pentru unul dintre filmele sale de succes. Despre ce lungmetraj este vorba
George Clooney
Publicat: 23/09/2022, 11:51
Actualizat: 23/09/2022, 11:52

George Clooney a fost, nu o dată, pe lista celor mai bine plătiți actori din lume. Ce poate nu știai este că a primit doar 3 dolari pentru unul dintre filmele sale cele mai apreciate de critici și de public.

Deși Clooney a fost mereu perceput ca un actor bun, talentele sale nu se limitează la atât, el bucurându-se de un succes uriaș și în spatele camerei, după ce a câștigat un Oscar pentru „Argo”, lungmetraj al cărui producător a fost.

În plus, pe lângă actorie și producție, George Clooney și-a concentrat resursele și talentele și spre rolurile de regizor și de scenarist.

Pentru drama sa istorică din 2005, „Good Night, and Good Luck”, el și-a exersat abilitățile de scris, actorie și regie, dar în loc să ceară un salariu pe măsură, Clooney a luat doar câte un dolar fiecare pentru cele trei roluri.

Acțiunea filmului „Good Night, and Good Luck”, cu David Strathairn și Robert Downey Jr. în rolurile principale, are loc în 1953 și se concentrează pe povestea reală a jurnalistului de radio și TV Edward R. Murrow (interpretat de Strathairn), care a încercat să-l doboare pe senatorul S.U.A. Joseph McCarthy.

Poți vedea trailerul mai jos:

Realizarea filmul a costat doar 7,5 milioane de dolari și cel mai probabil salariul simbolic al lui Clooney a contribuit la menținerea costurilor la un nivel atât de scăzut.

Starul de la Hollywood suferise o accidentare în timpul filmărilor pentru „Syriana”, așa că nu a putut trece testele pentru a obține o asigurare care să îi finanțeze proiectul. Dar Clooney era atât de dornic să facă „Good Night, and Good Luck”, încât și-a ipotecat inclusiv casa pentru a strânge banii necesari.

Efortul lui nu a fost în zadar, deoarece filmul a încasat peste 54 de milioane de dolari la nivel mondial, de peste șapte ori mai mult decât costul de producție.

„Good Night, and Good Luck” nu a fost doar un succes comercial, ci a fost apreciat și de critici, lungmetrajul obținând nominalizări pentru șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu original și cel mai bun actor pentru David Strathairn, șase premii BAFTA și cinci Globuri de Aur.

Într-un interviu din 2012, Clooney a spus pentru publicația Los Angeles Times că forța motrice din spatele filmului a fost furia.

„Am scris scenariul pentru „Good Night, and Good Luck” într-un moment de furie; eram numit trădător al țării mele doar pentru că am spus că ar trebui să punem întrebări înainte de a trimite oamenii la război. Astfel am găsit o modalitate de a exprima furia asta în film”, a spus vedeta.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: George Clooney, Brad Pitt și Matt Damon, într-un un nou film „Ocean’s”?

George Clooney va regiza și va produce un thriller SF pentru Netflix

George Clooney a fost premiat de Institutul de Film American