Autoritățile din Germania: Românii aduc virusul. Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut vertiginos, în ultimele săptămâni

Autoritățile din Germania: Românii aduc virusul. Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut vertiginos, în ultimele săptămâni
Foto: Unsplash.com/ caracter generic
Publicat: 28/10/2021, 12:27
Actualizat: 28/10/2021, 12:30

Lipsa de neîncredere a românilor în vaccinul împotriva Covid se reflectă în rata mică de vaccinare. Clasa politică și autoritățile din România sunt dur criticate în presa europeană. Mai mult, autoritățile orașului din landul Schleswig-Holstein susțin că principalele focare din zonă sunt provocate de muncitori români, nevaccinați, care au venit recent din țara de origine.

Un oraș în care românii sunt criticați că au venit infectați din România este Flensburg, din landul german Schleswig-Holstein. Potrivit presei locale, mulți români răspândesc astfel virusul. În zonă se află numeroase abatoare și fabrici de procesare a cărnii, unde lucrează mulți români.

Departamentul de sănătate din Flensburg a înregistrat, doar în ultima săptămână, șapte infecții cu COVID-19 la persoane care au venit din România, potrivit publicației Flensburger Tageblatt.

Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut vertiginos, în ultimele săptămâni, în Flensburg

„Sunt 2000 de kilometri prin Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și prin Germania. România este departe, dar totuși are efecte concrete asupra Flensburgului prin faptul că numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut vertiginos în ultimele săptămâni”, scriu jurnaliștii germani de la publicația Flensburger Tageblatt.

Printre persoanele depistate pozitic cu SARS-Cov-2 se numără bărbați care și-au dorit să se angajeze în Flensburg, negocierile privind contractele de muncă fiind făcute înainte că aceștia să ajungă în Germania.

Românii care au fost testați pozitiv sunt angajați în industria cărnii și prin intermediul unei agenții de muncă temporară

Potrivit administrației orașului Flensburg, românii care au fost acum testați pozitiv nu sunt doar angajați din industria cărnii, ci și oameni care și-au dorit să ocupe funcții în alte industrii prin intermediul unei agenții de muncă temporară.

Primăria din Flensburg nu are o evidență clară a muncitorilor care au sosit din România în ultimele săptămâni, pentru că oamenii nu trebuie să se înregistreze, aflându-se temporar în oraș.

Oamenii sunt înregistrați la departamentul de sănătate doar în momentul în care aceștia sunt testați pozitiv pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2.

Românii și bulgarii care au fost testați pozitiv la Flensburg au fost în mare parte nevaccinați

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Christian Reimer, a precizat că românii și bulgarii care au fost testați pozitiv la Flensburg au fost în mare parte nevaccinați.

Oricine nu a fost vaccinat sau trecut prin boală este obligat să intre în carantină timp de zece zile după intrarea în Germania.

În ianuarie, infecțiile cu corona în rândul lucrătorilor temporari din industria cărnii au făcut ravagii. Au fost afectate atât fabrica de somon Vega Salmon din Handewitt, cât și fabrica de cârnați Böklunder

Citește și: Muncitorii români din industria cărnii amenință cu greva, în Germania

Clasa politică și autoritățile din România sunt dur criticate în presă europeană, cea mai recentă fiind făcută de publicația italiană corriere. „Situația sanitară din România este o catastrofă”, „Am fost în iad”, „Firmele de pompe funebre se zbat să facă față morților”, „Iohannis și Guvernul au acționat haotic” sunt câteva dintre titlurile din presa străină. Citește mai mult

Rata de vaccinare în România

În România, doar 33% din populație a fost complet vaccinată împotriva Covid-19 până acum. Scepticismul față de vaccinare este foarte răspândit în țară.

Situația nu este cu mult diferită în țara vecină mai mică, Bulgaria. Oameni din ambele țări din sud-estul UE vin în Germania în căutarea unui loc de muncă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice