ÎNCHIDERE. O televiziune din România dispare. CNA nu i-a prelungit licența

Publicat: 15 05. 2020, 10:55

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să nu prelungească licența fostei televiziuni a lui Serghei Mizil, astfel că postul local va dispărea peste câteva zile.

Este voba de stația 6TV, care nu va mai emite peste cteva zile

Conspiraţii, emisiuni cu tarot, reclame la slujbe cu vindecări miraculoase sau reclame nemarcate la medicamente au fost doar câteva aspectele care au convins forul să voteze contra prelungirii licenţei audiovizuale a televiziunii 6 TV deţinute de Olga Croitoru – cea care a preluat staţia de la Seghei Mizil, acum câţiva ani -. Staţia trebuie să îşi înceteze emisia pe 19 mai, când va expira licenţa actuală (obţinută în anul 2011), scrie Pagina de Media.

Cum s-a luat decizia de închidere

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi, după mai bine de o oră de discuţii, din partea tuturor membrilor prezenţi în şediţa de astăzi, 14 mai. „Consider că ne-aţi minţit şi sunteţi de rea-credinţă. Nu este posibil să ne păcăliţi. Ne-aţi spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?“, a remarcat chiar şefa CNA, Monica Gubernat, în timpul discuţiilor ce au precedat votul. Afirmaţia sa s-a îndreptat către cei doi reprezentanţi 6TV prezenţi la CNA pentru prelungire (Olga Croitoru – asociat unic şi Florentin Cornel Croitoru – administrator).

Traseul televiziunii 6TV

Televiziunea 6TV a primit licenţă audiovizuală de la CNA în anul 2011, fiind autorizată în 2013. În anul 2015, societatea care opera licenţa şi-a modificat structura acţionariatului. Olga Croitoru a devenit atunci asociatul principal (99,94%), în timp ce Constantin Sorinel Brebeanu şi Serghei Niculescu-Mizil rămâneau cu o participaţie de câte 0,03%. Ulterior, cei doi acţionari minoritari au cedat şi restul către aceeaşi Olga Croitoru.

Anul trecut, de pe piața media a dispărut și Realitatea TV, după ce CNA a decis să nu prelungească licența stației.

Realitatea Media, care deține Realitatea TV, a intrat în insolvență în urmă cu opt ani, iar, în aprilie 2019, Curtea de Apel București a decis intrarea companiei în faliment.