Directorul editorial al Realitatea Tv, reacție după pierderea licenței CNA / Realitatea Plus, „o televiziune de știri fără legătură cu trecutul”

Redactor:
Razvan Tupa
Directorul editorial al Realitatea Tv, reacție după pierderea licenței CNA / Realitatea Plus, „o televiziune de știri fără legătură cu trecutul”
Edward Pastia, director editorial Realitatea Tv, a comentat pentru MEDIAFAX decizia CNA de a nu prelungi licența audiovizuală pentru postul pe care îl reprezintă dar și perspectiva lansării Realitatea Plus ca "o televiziune de știri fără legătură cu trecutul".

Edward Pastia, director editorial Realitatea TV, a explicat pentru MEDIAFAX faptul că „Noi am sperat până în ultima clipă că ni se va face dreptate, că se va ține cont de faptul că Legea Audiovizualului are prevederi vizavi de firmele media aflate în insolvență, am sperat că se va ține cont de încercările noastre repetate de a ne achita datoriile către buget, încercări respinse de fiecare dată de ANAF, care ne aplică legea nouă a insolvenței, deși noi am intrat în insolvență pe legea veche, am sperat că lumea va judeca, până la urmă nu numai în litera ci și în spiritul legii, am sperat că, în general, peisajul mass-media are nevoie de o clarificare a tuturor problemelor. Dacă legiuitorul modifică o lege a insolvenței, însă nu modifică și celelalte legi și acte normative legate de această problemă, se ajunge în această situație”.

Reprezentantul postului de televiziune a explicat pentru MEDIAFAX și în ce fel vede debutul programelor pe postul Realitatea

„Tehnic va fi o provocare, reacția și partea legală, avocați, vom vedea, astăzi mâine cât de repede se va putea… astfel încât să vedem cum se va putea înlocui Realitatea cu o nouă televiziune de știri. Din punct de vedere tehnic este cel mai greu pentru noi să venim cu emisiuni noi pe Realitatea plus, dar Realitatea Plus avea în grilă retransmisie, o bună parte din program Realitatea Tv. Dispărând Realitatea Tv, o bună parte din program ar trebui să fie producții proprii. Însă nu suntem pregătiți, cum am spus, am sperat până în ultima clipă că nu se va face dreptate, nouă, jurnaliștilor care lucrăm acolo, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat, ca atare va trebui, într-o primă fază, să încercăm să acoperim emisia Realitatea plus cu ce a fost mai bun la Realitatea Tv, după care, să începem să dezvoltăm Realitatea Plus ca o televiziune de știri fără nicio legătură cu trecutul”, a spus Pastia.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a discutat în ședința de marți cererea de prelungire a valabilității licenței audiovizuale Realitatea TV, votul membrilor autorității audiovizuale stabilind că legea nu permite continuarea activității postului. Decizia CNA intră în vigoare miercuri la ora 23.59.

Foto: Facebook

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Scene de groază la Spitalul Județean din Ploiești. De ce au sărit bolnavii la bătaie
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Avertismentul momentului de la Banca Transilvania: te costă enorm dacă nu ești atent la așa...
ADIO, mască de protecție! Ludovic Orban a transmis cine nu va mai purta masca chirugicală
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
Inchide