Nutriționista Mihaela Bilic, recunoscută pentru recomandările și sfaturile sale referitoare la o alimentație sănătoasă, a discutat despre un aliment foarte îndrăgit de români, însă controversat din punct de vedere al calităților nutritive și, în special, al aditivilor. Bilic a dezvăluit ce fel de salam să alegem, astfel încât să ne asigurăm că avem parte de un produs de calitate.
Salamul este unul dintre cele mai cumpărate mezeluri, fiind un preparat preferat de majoritatea românilor. Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra consumul de mezeluri, care, din păcate, atunci când sunt achiziționate din supermarketuri, nu reprezintă o opțiune sănătoasă și nutritivă pentru organism.
Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre acest aliment și a prezentat câteva elemente după care este bine să ne ghidăm, atunci când cumpărăm salam din magazine. De asemenea, aceasta a menționat că este important să consumăm cantități mici din acest preparat. Un salam de calitate poate fi găsit și în supermarketuri, dar prețul pentru un astfel de produs calitativ este vizibil mai piperat decât celelalte preparate din aceeași gamă.
Potrivit Mihaelei Bilic, cel mai bun salam din comerț este salamul de Sibiu.
” Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium. Mezelurile crud-uscate, deci, asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță. Efectiv, carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat.”, a spus Mihaela Bilic.
FOTO: Facebook/ Envato
Citește și:
Trucul prin care poți să îți controlezi apetitul, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic
Mihaela BILIC dezvăluie cum putem mânca de toate, fără să ne îngrășăm. Trucul nutriționistului