Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie un truc foarte simplu prin care ne putem face poftele culinare, fără să ne afecteze silueta. Secretul sunt porțiile foarte mici, potrivite pentru o gustare frugală, nu pentru o masă în sine.
„Cum să ciugulești din toate fără să te îngrași? Cu mâncare pe scobitoare! Mai important decât CE mănânci, este CÂT mănânci. Intrebarea este cum să te oprești înainte să termini toată farfuria, cum să faci să guști puțin din toate? Din punct de vedere psihologic e stabilit: cu cât ai mai multă mâncare în față, cu atât mănânci mai mult”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.
Mihaela Bilic ne sfătuiește să găsim farfurii mici în care să pune porții individuale și să ne bucurăm de ceea ce mâncăm. Preparatele cum ar fi spre exemplu produsele de patiserie, fast-good sau care conțin multe grăsimi să fie sub formă de mici gustări, porționate cât să încapă o dată în gură.
„O astfel de prezentare se practică în cazul meselor tip bufet sau la petreceri, unde stai în picioare și nu poți folosi tacâmuri, așa că mâncarea pe scobitoare e deja pregătită pentru a fi înghițită. Avantajul porților
este că îți dau posibilitatea să guști din mai multe produse, să-ți satisfaci poftele cu un aport caloric cât pentru un singur fel de mâncare. Englezii îi spun pentru că se mănâncă direct cu degetele, însă chiar au și dimensiunea unui deget”, a explicat dr. Bilic.
Bilic menționează că, atât timp cât este respectat principiul „gustărilor mini” „sunt permise orice combinații și asocieri: brânzeturi, mezeluri, legume, frigărui cu carne sau pește la grătar, ba chiar și dulciuri”, mai sublinează nutriționistul..
„Totul ține de imaginație, simțul estetic și gustul fiecăruia. Însă atenție, chiar dacă sunt cât un deget, asta nu înseamnă că pot fi mâncate fără număr”, a mai adăugat Mihaela Bilic.
Foto: Envato/Facebook
Citește și:
Motivul pentru care este bine să mănânci OUĂ la micul-dejun. Ce au descoperit cercetătorii americani