Cardul, de la plata taxelor la bilete de avion și hoteluri

Cardul, de la plata taxelor la bilete de avion și hoteluri
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 04:58

În 2010, cumpărăturile online de servicii turistice, achitate cucardul, s-au dublat față de anul precedent. Per total, însă, eledețin doar 5% din piața autohtonă a turismului.

Folosirea cardului la cumpărăturile online, dar și la plata peinternet a taxelor și impozitelor, câștigă tot mai mult teren înRomânia, după cum o demonstrează evoluția tranzacțiilor în 2010.Clasamentul este condus de industria divertismentului – adicăbilete la concerte și filme -, unde numărul tranzacțiilor onlineprocesate a crescut cu 208% față de 2009, potrivit datelorcomunicate de GeCAD ePayment la solicitarea gândul. Chiar dacănu ocupă un loc fruntaș, și turismul vine puternic din urmă, cu unavans de 115% al numărului de tranzacții, în perioadaanalizată.

Raportat la nivelul întregii piețe turistice, însă,cumpărăturile online cu cardul, în special bilete de avion șicamere de hotel, dețin o pondere de doar 5% din totalulrezervărilor, au declarat pentru gândulconsultanții de turism.

Motivul nu este lipsa de încredere în tranzacțiile online, cioferta relativ săracă de produse care pot fi cumpărate din mediulvirtual. „Multe dintre produse, cum ar fi sejururile, nu pot ficumpărate decât la agenție, nu și cu cardul pe internet. Este vorbade acele pachete concepute de agenții, care implică transportul cuo cursă charter, mult mai ieftină decât în mod normal și cazarea,de regulă la costuri mai mici”, ne-a declarat Ciprian Enea,consultant besttourism.ro. Cu alte cuvinte, este greu să faci unsistem de rezervări online cu astfel de produse, care au prețuldictat de volumul de servicii negociat de fiecare agenție în parte.Practic, în acest moment, nu există produs turistic pe care să nu-lgăsești la o agenție clasică și să-l găsești numai pe online, întimp ce invers e puțin probabil, adaugă el.

Traian Bădulescu, consultant turism la Travel Advisor Media,este de părere că stadiul de dezvoltare al pieței online arelegătură și cu obiceiul românilor de a verifica serviciile uneiagenții. „Turistul vrea să știe cui plătește, cine e furnizorul,dacă e de încredere”, a declarat Bădulescu pentru gândul. Înacelași timp, unii preferă întâlnirea față în față cureprezentantul agenției și pentru că astfel pot să primească oofertă personalizată.

Ce servicii turistice poți cumpăra online cucardul

Biletele de avion – atât la curse low-cost, cât și de linie -dețin cea mai mare pondere dintre cumpărăturile de serviciituristice achitate online cu cardul pe site-urile dedicate,potrivit estimărilor consultanților de turism. De la agențiile dee-booking se mai pot rezerva și camere, la hotel, în apartamente deînchiriat sau în hosteluri și sate de vacanță. Nu este o procedurăcomplicată, iar fiecare pas este ghidat, prin instrucțiuni simple.”Din ce în ce mai mulți români capătă încredere să-și foloseascăcardul pentru plați online. Securizarea tranzacțiilor prin Soluția3D-Secure Verified by Visa a adus multă siguranță și liniște înrândul clienților”, a declarat pentru gândul CătălinCrețu, director general pentru România în cadrul Visa Europe.Practic, înrolarea în sistem, pentru evitarea eventualelor fraude,este o procedură foarte simplă și se poate face în cele mai multedintre cazuri direct pe site-ul băncii emitente a cardului. Mainou, activarea este posibilă chiar înainte de realizareatranzacției online, direct pe site-ul comerciantului.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
RUSIA trimite o UNDĂ DE ȘOC la nivel mondial! Lumea, amenințată de o nouă formă...
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...