Ce s-a întâmplat cu francezii de la Spanghero după scandalul cărnii de cal din lasagna

Publicat: 20 04. 2013, 19:03
Actualizat: 21 03. 2019, 06:42

Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în linchidare judiciară, a anunțat vineri președintele companiei, informează Mediafax, citând AFP.

Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Franței, fosta companie de intermediere și procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariați, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de continuare a activităților în următoarele trei luni.

„Considerăm că cea mai bună soluție este să punem această structură pe piață, pentru ca alți operatori să asigure clienții”, a explicat președintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.

Compania a pierdut 70% dintre clienți în urma scandalului cărnii de cal. Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe săptămână, a declarat președintele companiei.

În februarie, Spanghero a fost acuzată oficial că a jucat un rol esențial în scandalul de amploare europeană și că ar fi revândut în deplină cunoștință de cauză carne de cal drept carne de vită.

În martie a fost dezvăluit un nou scandal de fraudă, care a afectat consumul și sănătatea publică: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisă, de proveniență britanică. (Stefan Costin Anghel)

Știrile economice de ultimă oră, de acum și pe Facebook, pe pagina Gândul Financiar