Cu această afacere, un fermier din Cluj a dat lovitura. Motivul pentru care produsele sale au succes în toată Europa

Publicat: 31 08. 2015, 18:20
Actualizat: 01 09. 2015, 16:14

Crescătorul de măgărițe a povestit că, la câteva zile după ce a pus anunțul pe internet, a început să fie sunat de persoane din toată țara.

„Am pus anunțul pe internet și la câteva zile m-au sunat oameni fiecare colț al țării din Craiova, Olt, Constanța, Timișoara și după ce am văzut că merge le-am zis părinților să mărim efectivul de măgărițe”, a declarat Ionuț Tomoș, citat de stirileprotv.ro.

Ideea unei ferme de măgărițe i-a venit lui Ioan după ce fiul său, Ionuț, a citit pe internet cât de căutat este laptele de măgăriță.

Spre deosebire de vaci, care dau până la 10 litri de lapte pe zi, măgărițele dau doar un litru de lapte pe zi, astfel că acesta ajunge să coste și 100 de lei pe litru.

Ferma lui Ioan Tomoș numără acum 18 măgărițe care dau în medie 10 litri de lapte pe zi. Străinii care cumpără lapte de la ferma lui Ioan Tomoș fac brânză și lapte praf. Pentru un kilogram de brânză de măgăriță se folosesc 25 de litri de lapte, iar prețul este pe măsură: 1.000 de euro pe kilogramul de brânză.