Cum încearcă românii să fraudeze asigurările cu mușcături de câine

Cum încearcă românii să fraudeze asigurările cu mușcături de câine
Simulări de accidente auto, ciocniri intenționate, modificări de acte, inspectori care "nu observă" fapte evidente. Imaginația românilor nu are limite când vine vorba de a frauda companiile de asigurări.

Simulări de accidente auto, ciocniri intenționate, modificări deacte, inspectori care „nu observă” fapte evidente. Imaginațiaromânilor nu are limite când vine vorba de a frauda companiile deasigurări.

Reprezentanții asigurătorilor spun că în ultimul timp a crescutnumărul de tentative reușite de fraudă. „Încercăm să ținem subcontrol fenomenul fraudelor, dar suntem în urma ideilor de fraudăce apar. În ultima perioadă a crescut numărul de tentative defraude reușite”, a declarat pentru Gândul Radu Mustățea, directorulgeneral al Astra Asigurări. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor(CSA) nu dispune de date centralizate privind fraudele îndomeniu.

„CSA intenționează să realizeze o bază de date referitoare lafraudele în asigurări, inclusiv o așa-numită listă neagră cubrokerii care au fraudat companiile. În controalele noastre amidentificat unele cazuri de brokeri care au înșelat mai multe maricompanii la rând”, au declarat pentru Gândul surse din CSA. Anultrecut o companie a identificat și exclus de la plată despăgubirinecuvenite de peste 8,5 milioane de lei (două milioane euro),potrivit unor date centralizate de Uniunea Națională a Societățilorde Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Accidentul din Bulgaria, „mutat” în România

De exemplu, un asigurat a notificat o companie de asigurări căîn timp ce își conducea Dacia Logan a fost orbit de faru­rile unuiautoturism neidentificat, a pierdut controlul direcției de mers șis-a lovit cu mașina de un pom.

„În realitate, autoturismul a fost implicat într-un altacci­dent de circulație, produs cu cinci zile înainte, înBul­garia. Pentru a beneficia de daună totală (26.522 lei),conducătorul auto a intrat cu autovehiculul în mod intenționatîntr-un pom aflat pe marginea drumului”, arată situația UNSAR. Unalt tip de fraudă este cea de tip „înțelegere între șoferiiimplicați”, unul cu mașină scumpă, peste 8.000 de euro, și altul cuun autoturism vechi. „Aceștia vor schimba vinovatul pentru o sumămai ridicată decât valoarea mașinii ieftine/vechi, fie înainte devenirea Poliției, fie prin completarea formularului de constatareamiabilă. În acest caz, mașina scumpă va fi reparată folosindasigurarea RCA a mașinii ieftine/vechi”, arată sursa citată.

Un alt gen de fraudă este cel în care s-au plătit despăgubirinecuvenite pentru simple accidente, gen mușcături de câine, entorsesau arsuri ușoare. Un control a descoperit că, în cinci ani, ofirmă plătise 220.000 euro despăgubiri unor angajați ai firmei deasigurare sau rude ale acestora care suferiseră …dureri de cap,mușcături de câine, entorse sau arsuri ușoare. În majoritateacazurilor, despăgubirile au fost plătite pentru riscul deinvaliditate permanentă, cu „ajutorul” constatărilor mediculuilegist.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide