Cum încearcă românii să fraudeze asigurările cu mușcături de câine

Cum încearcă românii să fraudeze asigurările cu mușcături de câine
Simulări de accidente auto, ciocniri intenționate, modificări de acte, inspectori care "nu observă" fapte evidente. Imaginația românilor nu are limite când vine vorba de a frauda companiile de asigurări.

Simulări de accidente auto, ciocniri intenționate, modificări deacte, inspectori care „nu observă” fapte evidente. Imaginațiaromânilor nu are limite când vine vorba de a frauda companiile deasigurări.

Reprezentanții asigurătorilor spun că în ultimul timp a crescutnumărul de tentative reușite de fraudă. „Încercăm să ținem subcontrol fenomenul fraudelor, dar suntem în urma ideilor de fraudăce apar. În ultima perioadă a crescut numărul de tentative defraude reușite”, a declarat pentru Gândul Radu Mustățea, directorulgeneral al Astra Asigurări. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor(CSA) nu dispune de date centralizate privind fraudele îndomeniu.

„CSA intenționează să realizeze o bază de date referitoare lafraudele în asigurări, inclusiv o așa-numită listă neagră cubrokerii care au fraudat companiile. În controalele noastre amidentificat unele cazuri de brokeri care au înșelat mai multe maricompanii la rând”, au declarat pentru Gândul surse din CSA. Anultrecut o companie a identificat și exclus de la plată despăgubirinecuvenite de peste 8,5 milioane de lei (două milioane euro),potrivit unor date centralizate de Uniunea Națională a Societățilorde Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Accidentul din Bulgaria, „mutat” în România

De exemplu, un asigurat a notificat o companie de asigurări căîn timp ce își conducea Dacia Logan a fost orbit de faru­rile unuiautoturism neidentificat, a pierdut controlul direcției de mers șis-a lovit cu mașina de un pom.

„În realitate, autoturismul a fost implicat într-un altacci­dent de circulație, produs cu cinci zile înainte, înBul­garia. Pentru a beneficia de daună totală (26.522 lei),conducătorul auto a intrat cu autovehiculul în mod intenționatîntr-un pom aflat pe marginea drumului”, arată situația UNSAR. Unalt tip de fraudă este cea de tip „înțelegere între șoferiiimplicați”, unul cu mașină scumpă, peste 8.000 de euro, și altul cuun autoturism vechi. „Aceștia vor schimba vinovatul pentru o sumămai ridicată decât valoarea mașinii ieftine/vechi, fie înainte devenirea Poliției, fie prin completarea formularului de constatareamiabilă. În acest caz, mașina scumpă va fi reparată folosindasigurarea RCA a mașinii ieftine/vechi”, arată sursa citată.

Un alt gen de fraudă este cel în care s-au plătit despăgubirinecuvenite pentru simple accidente, gen mușcături de câine, entorsesau arsuri ușoare. Un control a descoperit că, în cinci ani, ofirmă plătise 220.000 euro despăgubiri unor angajați ai firmei deasigurare sau rude ale acestora care suferiseră …dureri de cap,mușcături de câine, entorse sau arsuri ușoare. În majoritateacazurilor, despăgubirile au fost plătite pentru riscul deinvaliditate permanentă, cu „ajutorul” constatărilor mediculuilegist.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Bianca Drăgușanu, goală în cadă! Imagini interzise cu fosta soție a lui Alex Bodi...
Ce crede Angela Merkel despre Simona Halep! Dezvăluiri fabuloase: cum o alintă pe româncă
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Obiceiul care îi poate costa pe români 20.000 de lei. Legea a intrat în vigoare...
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toți turiștii care sosesc în țară
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Doamne, cât de mult a slăbit! Fostul soț sigur regretă acum divorțul! Îi reproșase că...
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Decizia de ultimă oră a OMS: e vorba de OBLIGATIVITATEA vaccinării pentru milioane de oameni
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
×
Inchide